Ai un telefon mobil care răspunde tot mai greu la comenzi, se blochează și dă erori, descarcă greu documente și aplicații? Vezi mai jos câteva măsuri simple pe care le poți lua pentru a-i crește autonomia și pentru a-i mari viteza de funcționare.
Câte aplicații ai în telefonul mobil? Și câte folosești?
O persoană are descărcate pe smartphone, în medie, 40 de aplicații. Dintre acestea, doar 18 aplicații sunt folosite în mod curent – în general cele ale platformelor social media, de comunicare și gaming. Asta înseamnă că mai mult de jumătate dintre aplicațiile pe care le descărcăm la un moment dat sunt folosite foarte rar. În schimb, ocupă spațiu de stocare, trimit notificări și pot rula în background, făcând ca telefonul să funcționeze mai greoi.
Chiar și la aplicațiile folosite des, notificările pe care nu le ștergi și faptul că sunt deschise în permanență, îți pot afecta performanțele telefonului.
Alte câteva motive pentru care telefonul tău poate merge lent, includ:
• conexiune slabă la internet
• sistem de operare neactualizat
• mai puțin de 1GB MB spațiu de stocare liber
• nivel redus de încărcare a bateriei (sub 50%)
Dacă niciunul din motivele de mai sus nu este valabil pentru telefonul tău, atunci poate te gândești să îți cumperi un smartphone nou. Tehnologia avansează rapid, iar un smartphone mai vechi de patru ani nu doar că are bateria uzată, dar nu mai poate susține actualizările sistemului de operare sau ale aplicațiilor.
7 setări pentru o funcționare rapidă a telefonului
Iată câteva setări pe care le poți verifica și cu ajutorul cărora poți îmbunătăți viteza de funcționare a telefonului:
1. Verifică starea de sănătate și protecție a telefonului
Toate smartphone-urile sunt prevăzute cu un program de curățare de tipul Device Care, pe care îl găsești în setări. Cu ajutorul acestui program, poți vedea cât spațiu de stocare ai folosit, câtă memorie și cât de protejat este telefonul tău, de viruși și alte amenințări cibernetice. De asemenea, programul de curățare te ajută să optimizezi nivelul de protecție pe smartphone.
2. Eliberează spațiul de stocare și memoria telefonului
Verifică fișierele foto, video sau alte tipuri de documente care îți ocupă cel mai mult spațiu. Și imaginile de fundal dinamice supra-solicită memoria telefonului. Dacă ai un telefon care funcționează lent, alege o imagine statică și renunță la această opțiune.
3. Renunță la aplicațiile pe care nu le folosești
Câte aplicații ai în telefon? Și câte folosești în mod curent? Fă o verificare din când în când și mai șterge din cele folosite rar sau descărcate doar din curiozitate și nefolosite, Unele rulează în background și trimit notificări nesolicitate care îți ocupă spațiul de stocare.
4. Actualizează sistemul de operare și aplicațiile
Pentru ca telefonul să funcționeze fără întreruperi și să răspundă rapid la comenzi, ai grijă să fie actualizat cu ultima variantă a sistemului de operare. Și aplicațiile neactualizate funcționează greu, dar, de obicei, acestea sunt programate să ceară update-uri ori de câte ori e nevoie.
5. Dezactivează sau șterge notificările
Aplicațiile platformelor social media, cele de e-commerce și de comunicare trimit notificări aproape continuu. Deși nu le iei în seamă pe moment, rămase neșterse, ele ocupă tot mai mult spațiu pe telefon și îi încetinesc funcționarea.
6. Închide aplicațiile după folosire
Fără să ne dăm seama, zeci de aplicații rămân deschise în telefon și rulează permanent, îngreunând răspunsul la comenzi al smartphone-ului. Obișnuiește-te să le închizi după utilizare, pentru o funcționare mai rapidă.
7. Descarcă aplicații doar din surse sigure
Google Play, App Store și magazinele producătorilor de telefoane mobile sunt suficiente pentru numărul de aplicații de care ai nevoie. Atunci când ești tentat să descarci aplicații din alte surse, precum site-uri sau torenți, gândește-te și la riscuri precum viruși sau aplicații-spion.
Dacă aplici măcar câteva din setările recomandate aici, autonomia smartphone-ului tău va crește, cu siguranță.
Înnoiește-te cu un smartphone
Nu uita să fii mai selectiv și să păstrezi în telefon doar aplicațiile de care ai cu adevărat nevoie permanent și doar acel conținut foto-video relevant.
Totuși, dacă ai un smartphone mai vechi, atunci ia în calcul achiziționarea unui model nou.
Urmărește promoțiile și noutățile aici și alege doar produse originale, pentru cea mai bună experiență digitală.