Știai că acel confort termic total provine din pardoseală?

În încercarea de a obține în sezonul rece o temperatură constantă și plăcută peste tot în casă, efortul de a regla robineții radiatoarelor poate fi scutit prin instalarea sistemelor de încălzire în pardoseală. Iar ca lucrarea să fie excelentă, e recomandat a se proceda inclusiv la izolarea pardoselilor respective.

Cum să stai relaxat cu picioarele goale pe gresie

Ce este confortul termic altceva decât ceea ce resimte organismul atunci când se află în stare de repaos sau în picioare prin casă? Papucii de casă pare că sunt obligatorii, însă ideea e că de multe ori jos e rece iarna și picioarele trebuie protejate cumva de frig.

Dar dacă jos nu ai mai simți rece?

O tendință din ce în ce mai vizibilă în construcții și renovări este izolarea pardoselilor, ideal de făcut în tandem cu instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală, pe bază de agent termic sau de curent electric. Pardoseala va fi caldă iar aerul în camere se va încălzi jos și va traversa ușor încăperea pe verticală, creând astfel un ambient optim.

Această distribuție unică a căldurii are multiple avantaje, dar pentru ca temperatura să fie cu adevărat uniformă, iar încălzirea, economică și durabilă, se impune să se folosească o izolație corespunzătoare. Astfel, se folosesc izolatii spuma poliuretanica pentru a face corp comun cu rețeaua de țevi sau fire a sistemului de încălzire în pardoseală.

O parte a soluției este izolarea pardoselilor

Spuma poliuretanică nu se deteriorează dacă intră în contact cu sursa de încălzire a pardoselii. Coeficientul foarte scăzut al transferului de căldură face minuni în acest sens (căldura va ajunge numai acolo unde trebuie). În plus, fermitatea deosebită a spumei este potrivită pentru sigilarea perfectă, pentru a merge pe ea, și suportă inclusiv turnarea unei șape peste ea.

Un asemenea material izolator de calitate are aceeași acțiune în grosimea de 5-10 cm ca cea realizată de un strat de polistiren de 20 cm, așadar pardoseala nu se înalță cu mai mulți centimetri față de cât este minimul necesar. În alte circumstanțe, din înălțimea camerei se pierde mult. Iată de ce e recomandat să se apeleze la această variantă în ceea ce privește izolarea pardoselilor.

Spuma izolatoare nu permite insectelor sau rozătoarelor să ajungă, să se cuibărească ori să se dezvolte, așadar avantajele utilizării izolației de pardoseală din spumă nu se opresc la obținerea de confort termic în variantă economică. Avantajele sunt mai multe, printre care și faptul că materialul de izolare este ecologic.

Cel mai precis test este cât de bine te simți tu

Un audit energetic efectuat înainte și unul după sunt cele care pot confirma prin cifre tot ceea ce stă scris în acest articol, însă e sigur că cel mai bun test este ca proprietarul însuși să simtă la picioare cald și bine; să simtă confort în propriii lui termeni. Compania Isoterm explică foarte bine proprietățile spumei poliuretanice și ce rol are aceasta în crearea unei pardoseli calde, solide, ecologice – moderne cu adevărat.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW