5 motive să vizitezi Piteștiul

România este o țară frumoasă, cu o mulțime de orașe care merită vizitate, iar Pitești se află cu siguranță pe această listă. Chiar dacă nu este situat la malul mării și nici într-o zonă montană, orașul Pitești are un farmec aparte și poate fi destinația perfectă pentru un city break relaxant, departe de agitația din capitală.  Iată câteva motive pentru care ar trebui să vizitezi orașul Pitești!

1.Parcul Trivale

Parcul Trivale din Pitești este o adevărată oază de răcoare, unde te poți relaxa la umbră, având parte de aer curat. Pădurea în care s-a amenajat parcul se păstrează în mare parte și astăzi, mărginind două cartiere ale orașului. De asemenea, parcul este un loc foarte bun pentru jogging, pentru plimbări cu bicicleta sau cu ATV-ul, dar și pentru camping, având o anumită suprafață de teren amenajată special pentru instalarea corturilor.

2. Bisericile vechi ale orașului

Dacă ajungi în Pitești, îți recomandăm să vizitezi bisericile din vatra veche a orașului, care au în spate o lungă istorie. Mănăstirea Trivale a fost ctitorită în a doua jumătate a secolului XV-lea și a fost reclădită în timpul domniei lui Matei Basarab. Locul este feeric, iar grădina mănăstirii cuprinde biserica văruită într-un alb imaculat, o troiță și chiliile decorate cu ghirlande de flori. De asemenea, în Pitești poți vizita și biserica Sf. Gheorghe, construită în 1656,  în timpul domniei lui Constantin Șerban. Din cauza cutremurelor din 1802 și 1838, biserica a fost refăcută, iar acum, în locul turlelor de pe pronaos, se află zidită o turlă cu rol de clopotniță și un mic pridvor.

3. Fosta închisoare din Pitești

Fosta închisoare din Pitești este acum un monument istoric, însă în perioada 1949-1951, acest loc a găzduit Experimentul Pitești, considerat a fi cel mai intensiv program de reeducare prin tortură, din blocul comunist. Din 2014, o parte din fosta închisoare a fost deschisă publicului, iar acum zeci de turiști din țară, dar și din străinătate, îi trec pragul, pentru a afla mai multe despre trecutul tulburător al acestei clădiri.

4. Festivalul Simfonia Lalelor

În fiecare an, orașul Pitești găzduiește un festival aparte în România, Simfonia Lalelor, unde participanții pot admira cele mai frumoase soiuri de flori și arbuști. Prima ediție a avut loc în 1978 și a durat doar două zile, însă de-a lungul timpului, evenimentul a evoluat și a devenit o adevărată tradiție pentru locuitorii orașului.

5. Muzeul Județean Argeș

Nu poți să ajungi în Pitești fără să vizitezi Muzeul Județean Argeș, care este găzduit în fostă clădire a prefecturii. Muzeul cuprinde mai multe expoziții din diverse domenii, cum ar fi istorie, arheologie, științe ale naturii, arte plastice și cercetări științifice. De asemenea, muzeul cuprinde și un planetarium, unde sunt difuzate diverse proiecții.

Așadar, cei care ajung în Pitești, cu siguranță nu au când să se plictisească, deoarece sunt o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în acest oraș. Iar dacă vrei să te relaxezi, o poți face la o terasă în aer liber sau poți lua cina acasă, apelând la restaurante cu livrare în Pitești, care au o gamă variate de preparate. 

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW