In prezent, poluarea are multe efecte negative asupra calitatii vietii omului, sanatatii sale, dar si a stilului de viata. Pentru a avea o crestere economica si a produce un impact pozitiv asupra mediului înconjurator ai putea face mici schimbari in afacerea ta. Mai jos vei gasi o lista cu recomadari de care sa tii cont pentru ca business-ul tau sa devina unul sustenabil.
Iata cele 5 idei pe care ai putea sa le implementezi in afacerea ta!
1. Panouri fotovoltaice
Chiar daca poate parea o investitie mare la inceput, costurile se vor reduce pe termen lung, iar investitia se va amortiza. Poti achizitiona orice panou fotovoltaic de pe solargroup.ro si astfel vei avea un impact pozitiv asupra mediului inconjurator. Evalueaza suprafata constructiei pe care urmeaza sa aplici panourile pentru a determina numărul acestora. Poti aplica si la programul statului pentru a primi finantare, insa daca iti doresti sa grabesti procesul, stabileste un buget inainte.
2. Masini electrice
Schimbarea masinilor cu combustie interna si trecerea la cele electrice poate reprezenta un pas important pentru reducerea impactului asupra mediului, dar poate reduce și costurile pe termen lung. La noi in tara este inca in proces de dezvoltare infrastructura de incarcare, de aceea asigura-te ca ai unde incarca masinile sau alege sa pui incarcatoare la firmă. Verifică dacă poți primi stimulente de la stat pentru achizitionarea masinilor sau a statiilor de incarcare sau, daca ai posibilitatea, apeleaza la programul RABLA. Costul de întreținere și cel pentru combustibil va fi mai mic pe termen lung.
3. Becuri economice
Poți economisi energie electrică și bani dacă alegi să înlocuiești becurile tradiționale cu becuri economice sau cu LED. Acestea au o calitate mai buna a luminii, durata de viata mai lunga si sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Poți opta și pentru surse de iluminat cu senzor pentru a reduce consumul de energie suplimentara. Cand treci la acest gen de iluminare asigura-te ca becurile vechi sunt reciclate corespunzator.
4. Sortează deșeurile
Sortarea deseurilor este foarte frecventa in vestul Europei si incepe sa fie tot mai populara si in tara noastra. Pentru ca aceasta colectare selectiva a deseurilor sa fie respectata si sa aiba succes ai putea sa iti educi angajatii in acest sens. Este important sa ai puncte de colectare pozitionate astfel incat acestea sa fie accesibile pentru angajatii tai. De asemenea, ai putea sa iei masuri la nivelul intregii firme pentru reducerea cantitatii de deseuri.
5. Materiale și ambalaje ecologice
Folosirea materialelor și a ambalajelor ecologice in afacerea ta poate avea un impact semnificativ asupra mediului, de aceea ar fi recomandat sa iei aceasta masura. O optiune pe care o poti alege ar putea fi ambalajele compostabile sau cele biodegradabile. Pe langa ajutarea mediului, este posibil sa atragi si persoane care apreciaza si sustin o astfel de miscare.
Asadar, daca iti doresti sa reduci efectele negative pe care le are poluarea asupra mediului ai putea implementa aceste masuri in cadrul companiei tale. Utilizarea panourilor fotovoltaice, a masinilor electrice, a becurilor economice, precum si sortarea deseurilor sunt doar cateva exemple de lucruri pe care le poti face pentru a fi mai prietenos cu mediul inconjurator.