marți, 7 iulie, 2020
32.1 C
București

54 de utilaje asigura deszăpezirea in Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a convocat în această dimineaţă comandamentul de iarnă pentru a se asigura că utilajele de intervenţie rapidă sunt pregătite să acţioneze pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil şi pentru a preveni formarea poleiului.

54 de utilaje, 395 de operatori şi 30 de coordonatori intervin pentru deszăpezirea arterelor principale şi secundare din Sectorul 1. În plus, utilajele Companiei Romprest au împrăştiat materiale anti-îngheţ şi antiderapante încă de la apariţia ninsorii. 

Utilajele Romprest vor continua să împrăştie soluţii anti-îngheţ şi antiderapante şi să îndepărteze zăpada atâta timp cât condiţiile meteo o vor impune.

Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, Compania Romprest este pregătită să intervină în perioada sezonului rece 2018-2019 cu 68 de utilaje eligibile (cu programe, din care 12 sunt pentru cărat zăpada), la care se adaugă 30 de utilaje de rezervă. Utilajele sunt dotate cu aparatură de ultimă generaţie (auto-cisterne, unimog-uri etc.) şi sistem GPS, care permite monitorizarea în timp real a operaţiunii de deszăpezire.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru acest sezon de iarnă 21 de puncte fixe unde pot fi poziţionate utilaje pregătite să intervină, după cum urmează: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), B-dul Bucureştii Noi (staţia de carburanţi OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV).

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inundații devastatoare în Japonia. Ploile torențiale și alunecările de teren continuă

În cursul zilei de marți, în insula Kyushu (din sud-estul Japoniei), puternic lovită de ploi torențiale, au...

Franța are un nou guvern. Dreapta intră în forță la guvernare

Componenţa noului Executiv francez este deja publică începând de luni seară. Sunt remarcate câteva surprize, dar nu...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...

Grecii nu acceptă fonduri europene de relansare sub “stricta” supraveghere a utilizării lor

Guvernul grec se opune tipului de condiții nepopulare impuse țărilor în perioada crizei datoriilor, atunci când "Troika",...