6 moduri de rearanjare a balconului tău

Balconul unei case este un spațiu deseori neglijat, sau prea puțin exploatat utilizat și în mod eficient. De multe ori, reprezintă doar un loc de depozitare a unor lucruri folosite mai rar, sau de care vrem să ne debarasăm rapid. Și totuși, balconul  ar trebui regândit ca un spațiu cu o utilitate mult mai practică, pentru a reprezenta cu adevărat o extensie a casei sau a apartamentului în care locuim. 

Dacă te-ai gândit să transformi balconul tău într-un loc primitor și plăcut, pe care să îl folosești cu plăcere, îți oferim mai jos câteva modalități în care îl poți rearanja sau reamenaja. În funcție de dimensiunea acestuia și de configurația sa, deschisă sau închisă, poți transforma, cu ușurință și un pic de imaginație, balconul apartamentului tău într-un loc foarte funcțional sau extrem de primitor, pentru momente de relaxare binemeritată. Iată câteva idei care te vor ajuta în acest sens.

Rearanjarea unui balcon deschis

  • Ca spațiu de relaxare, cu fotolii

Un balcon deschis poate fi reamenajat și regândit cu ușurință ca un spațiu de relaxare, unde să bei seara un pahar de vin sau să citești o carte bună. Trebuie doar să investești într-un mobilier de balcon rezistent la intemperii, fie o canapea sau fotolii din lemn dublu stratificat și tratat, fie mobilier din metal. Dacă spațiul nu permite, folosește doar o bancă îngustă și o măsuță pliabilă pentru servire.

  •  Loc de servire, cu măsuță:

Dacă dorești un loc unde să-ți savurezi cafeaua de dimineață, alege în locul unei canapele o măsuță cu scaune în stil vintage, din fier forjat. Decorează cu vase ceramice înalte, jardiniere sau diverse alte obiecte: suporturi de flori, figurine haioase din ceramică (animăluțe, fluturi, pitici), sau de ce nu, o mică fântână de grădină, pentru un decor retro, glamour și amuzant în același timp.

  • Relaxare în hamac 

Poți obține un spațiu de relaxare în balcon și instalând aici un hamac sau un scaun suspendat, înalt, din ratan. Acest tip de amenajare e potrivită în special pentru cei tineri, care își pot găsi aici liniștea de care au nevoie. Panotează unul sau doi dintre pereți cu șipci decorative înguste, din lemn, și vei obține un spațiu modern, plin de prospețime.

Oricare dintre aceste decoruri pentru un balcon deschis poate fi amenajat în stil modern sau minimalist, deoarece nu ai nevoie de multe elemente în plus pentru o reamenajare de acest tip. Adaugă flori sau plante agățătoare mai ales într-un loc  îngust, pentru a profita de spațiu pe înălțime. Completează cu lămpi solare și amplasează un șirag de lumini pe toată lungimea balconului, pentru a te bucura seara de efectul lor.  

Reamenajarea unui balcon închis 

  • Spațiu de birou

Un balcon închis poate fi gândit și mai mult ca și o extensie a casei, deoarece aici poți crea un spațiu foarte funcțional. De exemplu, poți profita de acest spațiu suplimentar și oarecum izolat de restul casei pentru a instala aici biroul de care ai nevoie să lucrezi în liniște, dacă jobul tău o cere. Trebuie doar să te asiguri că ai făcut izolarea în mod corespunzător, pentru a nu avea parte de surprize. În rest, ai nevoie doar de o măsuță confortabilă sau doar de o tăblie lungă, pe care o poți folosi ca suport pentru laptopul tău. Completează noul spațiu de lucru cu câteva obiecte preferate, de exemplu o ramă foto cu imaginile persoanelor dragi sau câteva orhidee artificiale pentru multă bună-dispoziție.

  • Bucătărie 

Una din reutilizările cele mai frecvente ale unui balcon, mai ales în cazul garsonierelor, este ca spațiu pentru bucătărie. Extensia în acest caz trebuie făcută cu multă precizie, cu atenție maximă acordată modului în care se face izolarea, pentru ca aceasta să permită atât aerisirea bună cât și prevenirea condensului. Este de preferat ca în acest caz să apelezi la mobilier făcut pe comandă, pentru a profita la maxim de spațiul util, dar locul va servi foarte bine ca spațiu suplimentar extrem de funcțional în apartament. Nu uita de câteva etajere, pentru lucrurile de care ai nevoie în mica ta bucătărie de pe balcon.

  • Spațiu de depozitare

Nu în ultimul rând, folosește balconul ca și spațiu de depozitare, dar nu uita să îl rearanjezi astfel încât să profiți de suprafața existentă, dar și să obții un loc plăcut vederii. Optează pentru mobilier cât mai compact, inclusiv o băncuță cu o ladă de depozitare dedesubt, și vei îmbina mai bine utilul cu plăcutul. Nu ezita să folosești și aici câteva decorațiuni simple, care să confere personalitate locului, chiar dacă îl vei folosi mai rar. În fond, nu e niciodată târziu să reamenajezi balconul conform preferințelor tale și de a profita la maxim de acest spațiu util și folositor din căminul tău. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW