12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Canicula triplează vânzările de aer condiționat

De la începutul anului, vânzările de aer condiționat la evoMAG au crescut cu peste 40%.

În același timp, bugetul alocat unei astfel de achiziții este în creștere, consumatorii fiind dispuși să aloce o sumă mai mare anul acesta față de anii trecuți. Astfel, prețul mediu pentru cumpărarea unui aparat de aer condiționat a urcat în 2019 la 1.500 de lei, față de 1.400 de lei în 2018.

Ce urmăresc românii la achiziția unui aparat de aer condiționat

Creșterea prețului mediu a aparatelor de aer condiționat este în strânsă legătură cu tehnologia de care dispun și cu funcțiile pe care le au. Astfel, cei mai mulți consumatori sunt interesați de achiziția de aparate de aer condiționat cu o capacitate de 12.000 de BTU, pe care să le monteze în living și care să asigure atât funcția de răcire, cât și pe cea de încălzire.

Mai nou, românii își doresc să poată controla aparatul de aer condiționat direct din telefonul mobil, și, eventual, să îl programeze de la distanță; prin urmare acesta trebuie să aibă încorporată tehnologia Wi-Fi.

La achiziția unui aparat de aer condiționat, consumatorii români țin cont și de eficiența energetică, de filtrele încorporate, de nivelul de zgomot, de garanția acestuia și de costurile de instalare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW