3.1 C
București
miercuri, 20 ianuarie

6 preparate pe care trebuie să le încerci în Israel

Cu atâtea locuri minunate de vizitat în Israel apetitul tău cu siguranță va fi unul mare. Și e un must să încerci preparate tradiționale israeliene. Papilele tale gustative vor fi plăcut surprinse!

Israelul este o destinație inedită, atât pentru persoanele religioase, cât și pentru pasionatii de călătorii. Fie că îți dorești să te conectezi cu latura ta spirituală sau doar să descoperi o nouă cultură a lumii, Israelul e locul în care vrei să mergi!

Îți poți începe vizita în Israel chiar cu capitala – Tel Aviv – unde vei găsi o diversitate culturală impresionantă, o viață energică și plină de divertisment pe care trebuie să o simți, nu doar să o privești. Dacă ajungi în Israel trebuie să ajungi și la Marea Moartă, marea cu un nivel de salinitate atât de mare încât nici o vietate nu poate trăi în ea, dar a cărei apă este foarte benefică pentru corpurile noastre.

Noi ți-am pregătit o listă de 6 preparate delicioase pe care e musai să guști atunci când mergi într-un circuit in Israel!

1. Hummus

Hummus este o pastă tartinabilă făcută din năut gătit și pisat, amestecat cu tahini, suc de lămâie și usturoi. Este recomandat mai ales pentru persoanele pasionate de fitness, iar gustul său este extraordinar. Când este însoțit de o lipie proaspătă și caldă, devine extraordinar.

2. Falafel

Cu siguranță ai auzit sau chiar ai și mâncat falafel – chifteluțe din năut sau bob (fava beans) servite în ”buzunărașe” de pita cu sosuri delicioase. Dar nu ai mâncat falafel până nu îl încerci pe cel din Israel!

3. Shakshuka

Shakshuka este un preparat din ardei și roșii cu ochiuri. Deasupra se poate pune brânză și verdețuri proaspete, dar și multe condimente – usturoi, cumin, paprika și multe altele. Cu siguranță îți va plăcea!

4. Jachnun

Jachnun este un produs de patiserie. Tradițional, acesta este servit în dimineața de Shabbat – sâmbăta, ziua de odihnă a evreilor. Foietajul se unge cu un amestec din unt și condimente, uneori și cu miere. Gustul este unul dulce și se servește cu sos de roșii și ouă fierte.

5. Sabich

Dacă te-ai gândit la ”sandwich”, să știi că nu ai greșit! Sabich este un fel de pâine umplută cu vinete prăjite, salată israeliană, pătrunjel și sos tahini. Un deliciu!

6. Baba Ganoush

Baba Ganoush este un aperitiv făcut din piure de vinete și amestecate cu tahini, ulei de măsline, suc de lămâie și condimente speciale.

Așadar ai 6 motive în plus pentru o vacanta in Israel, care va fi cu siguranta de neuitat.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW