1.3 C
București
miercuri, 25 noiembrie

68 de secţii de votare suplimentare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale

Ministerul Afacerilor Externe a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă o listă suplimentară cu 68 de secţii de votare în străinătate, în completarea propunerilor transmise la 3 şi 10 octombrie 2019.

Astfel, până în prezent, MAE a propus un număr de 777 secţii de votare care vor fi organizate în străinătate pentru organizarea alegerilor prezidenţiale în străinătate.

Misiunile diplomatice şi oficiile consulare continuă demersurile pentru identificarea unor spaţii adecvate şi pentru obţinerea acordului statului de reşedinţă sau a autorităţilor locale. Pe baza dialogului cu şefii de misiuni, MAE estimează că la alegerile pentru Preşedintele României din luna noiembrie vor fi înfiinţate peste 800 de secţii de votare în străinătate.

Printre ţările în care vor fi organizate cele mai multe secţii de votare se numără: Spania (143), Italia (141), Germania (79), Marea Britanie (72), Franţa (49), SUA (38), Republica Moldova (36), Olanda (25), Belgia (23), Irlanda (16), Danemarca (12), Austria (17), Grecia (11), Portugalia (9), Elveţia (8).

De asemenea, prin hotărârea de suplimentare a listei iniţiale propuse de misiunile diplomatice, va fi redus numărul de secţii de votare organizate în Germania de la 84 la 79, ca urmare a solicitării Ministerului german al Afacerilor Externe. MAE susține că numărul secţiilor de votare organizate de România pe teritoriul Germaniei pentru acest scrutin (de trei ori mai multe decât la precedentele alegeri) reprezintă o premieră pentru autorităţile germane din perspectiva amplorii organizatorice şi a implicaţiilor administrative.

Termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea către Autoritatea Electorală Permanentă a propunerilor de secţii de votare în străinătate este 19 octombrie 2019.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW