2.9 C
București
vineri, 4 decembrie

7 activități pe care să le desfășori cu copilul tău în weekend

Copiii se plictisesc repede și, de aceea, este nevoie să găsești mereu activități care să le stârnească interesul. Cum nu îți dorești ca aceștia să stea prea mult timp la desene animate sau la jocurile de pe tabletă, trebuie să inventezi mereu ceva nou și distractiv de făcut. Chiar dacă vacanța de sărbători s-a sfârșit, iar cei mici merg din nou la școală, zilele de weekend sunt în continuare o provocare pentru părinți, atunci când vine vorba de activitățile pe care să le desfășoare împreună cu cei mici. 

Iată câteva idei care să îi țină pe copiii tăi departe de ecranele dispozitivelor electronice și, în același timp, să fie un mod plăcut de a petrece timp împreună:

Implică-i în bucătărie

De la prepararea micului-dejun, până la alegerea unei rețete de prăjitură pe care să o faceți împreună, gătitul cu copiii poate fi distractiv. Oferă-le posibilitatea să îndeplinească mici sarcini, adaptate vârstei: de exemplu, să măsoare cantitățile de ingrediente, să toarne sau să amestece ingredientele. Când sunt ceva mai mari, e foarte important să îi implici în procesul de decizie: lasă-i să aleagă singuri ce vor găti. Provoacă-i să fie creativi și să propună diverse umpluturi pentru brioșe sau pentru sandwich-uri. În acest fel, ei vor deveni tot mai interesați de activitatea pe care o faceți și vei ști sigur că la final vor mânca ce au gătit.

Scrieți împreună o poveste

Scrierea unei povești este o activitate care stimulează creativitatea și face apel la imaginație. Ia, așadar, o foaie de hârtie și scrie prima propoziție dintr-o poveste, apoi provoacă-i pe cei mici să o continue. Spuneți fiecare dintre voi, pe rând, câte o propoziție pe care tu o notezi. La final, citește-le întreaga creație și felicită-i pentru că tocmai au scris prima lor poveste.

Invită-i la un bal mascat

Invită-ți copiii și pe câțiva dintre prietenii lor la un bal mascat organizat chiar la voi acasă. Află de la fiecare care este personajul său favorit și confecționați, din ce aveți la îndemână, costume. Nu trebuie să fie costumații neapărat complexe, lasă-le imaginația să lucreze și folosește cât mai multe obiecte din casă. Dacă este vorba de Superman, de pildă, și o pătură poate reprezenta pelerina. De asemenea, o cratiță poate fi pălăria. Odată costumați, vă puteți juca folosindu-vă de recuzita pe care o aveți la îndemână.

Citiți o carte nouă

Plăcerea pentru lectură se deprinde din cea mai fragedă copilărie, astfel că e bine să îi expui pe copiii tăi cât mai des la cărțile de povești. Acum există nenumărate cărți interesante pentru copii, de la cele cu povești, până la cele despre mari exploratori, diverse personalități sau personaje istorice, cărți despre mașini, animale sau mistere. Poți alege cărți cu jocuri, cărți despre planete sau cărți de colorat. Oferta este atât de bogată, încât ai toate motivele le arăți copiilor tăi ce minunată este lumea cărților. Oricare ar fi pasiunile lor, cu siguranță vei găsi ceva care să le stârnească interesul.

Mergeți la un loc de joacă

Locurile de joacă pentru copii sunt extrem de populare, mai ales că aceștia se pot juca acolo în voie, într-un mediu sigur. Lasă-i pe copii să zburde, să se dea pe tobogan, să sară pe trambulină și să își consume energia alături de alți micuți, în timp ce tu te poți relaxa pe margine, cu o cafea. Locurile de joacă se găsesc mai ales în incinta centrelor comerciale și au tot felul de atracții pentru copiii de toate vârstele.

Organizează o vânătoare de comori

Această activitate cere puțină organizare din partea ta, însă va fi extrem de apreciată de copii. Tot ce trebuie să faci este să ascunzi câteva premii și apoi să lași indicii în toată casa, astfel încât cei mici să le găsească. Premiile pot fi niște dulciuri sau o jucărie. Nu trebuie să fie ceva scump sau consistent: mai importantă este plăcerea de a găsi indiciile și de a descifra misterul decât premiul în sine.  

Faceți o competiție de karaoke

Cu siguranță știi deja pe de rost toate versurile melodiilor pe care le ascultă copiii tăi.  Ce-ar fi dacă i-ai provoca la un concurs de karaoke? Există aplicații speciale pentru asta, dar nu este obligatoriu să le folosiți, dacă nu vreți. În acest caz, poți da drumul melodiilor și fiecare dintre voi trebuie să cânte cât mai corect versurile, iar câștigătorul primește un premiu.

Aceste activități vor fi, fără doar și poate, pe placul copiilor! În plus, îi țin departe pentru o vreme de ecranul televizorului sau al telefonului, lucru pe care suntem convinși că orice părinte din zilele noastre și-l dorește.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW