7 idei de activități extrașcolare pentru care nu e nevoie de cursuri

Pe lângă orele de la școală, cei mici au nevoie și de activități suplimentare, care să le dezvolte creativitatea și care să-i ajute să se relaxeze după ce pleacă din clasă.

Majoritatea părinților își înscriu prichindeii la tot felul de cursuri și de workshopuri, pentru a-i încuraja să învețe lucruri noi și să-și descopere pasiuni. Din păcate, foarte mulți copii se simt extrem de obosiți, în urma tuturor lucrurilor pe care sunt nevoiți să le învețe, la școală și în afara ei.

De aceea, dacă vrei ca micuțul tău să fie fericit și plin de energie, pune-i la dispoziție și o serie de activități relaxante, pentru care nu trebuie să învețe ceva anume, ci doar să se destindă și să se distreze.

Iată câteva propuneri de activități distractive pentru care copilul tău nu are nevoie de cursuri!

1. Proiecte DIY (do-it-yourself)

 Ce poate fi mai benefic pentru creativitatea, îndemânarea și puterea de concentrare a copilului tău decât o serie de proiecte artistice improvizate? Cumpără sau adună din natură pentru cel mic materiale de bază, precum hârtie colorată, lipici, orez și paste, scoici, pietricele, frunze și flori de sezon. Apoi, încurajează-l să le transforme în mici opere de artă.

Dacă ai un copil mai mare, îl poți încuraja să-și facă singur un zmeu, să își recondiționeze un scaun sau o măsuță pentru camera lui. Vor fi prilejuri excelente de distracție pentru întreaga familie!

2. Pictura

Nimic nu este mai simplu și mai plăcut decât pictura. Aceasta îl va ajuta pe prichindel să fie mai inventiv, să își dezvolte simțul estetic și să aibă o precizie fabuloasă. Nu are nevoie decât de un bloc de desen, un set de acuarele și câteva pensule de diferite dimensiuni. Nu trebuie să urmeze niciun curs, ci doar să își asculte creativitatea și intuiția!

3. Plimbările cu rolele, trotineta sau bicicleta

Dacă vrei să-l determini pe cel mic să petreacă mai mult timp în aer liber, dăruiește-i o bicicletă, o trotinetă sau o pereche de role. Nu are nevoie de cursuri speciale. Îl poți asista până învață, în parc sau în jurul blocului. În scurt timp, va prinde încredere în forțele proprii și se va distra pe cinste!

4. Drumețiile montane

Ce ai spune de un nou hobby nou, pe care atât cel mic, cât și voi, părinții, îl puteți practica săptămână de săptămână? Investiți în echipament de bază și porniți în drumeții simple la început, cu o durată de o oră sau două.

Pe măsură ce căpătați anduranță, vă puteți aventura împreună pe trasee mai dificile sau chiar pe trasee de escaladă asistată, care vă vor provoca și vă vor distra pe cinste!

5. Fotografia

Un alt hobby care nu are nevoie neapărat de cursuri speciale poate fi fotografia. Nu trebuie nici măcar să investești de la început într-un aparat foto foarte scump, ci doar să-ți încurajezi copilul să descopere frumusețea de a surprinde cadre interesante. Pe măsură ce evoluează, îi poți dărui și o cameră DSLR.

6. Gătitul

Cine spune că doar adulții pot găti? Uneori, cei mici sunt fascinați de arta culinară, oferindu-se să își ajute părinții în bucătărie, mai ales când vine vorba despre prăjituri, aluaturi și gustări delicioase.

Așadar, dacă observi că micuțul tău are o înclinație spre gastronomie, ia-l cu tine în bucătărie și găsiți mici proiecte de weekend la care să lucrați împreună: brioșe cu ciocolată, biscuiți în forme amuzante, clătite sau chiar preparate mai complexe.

7. Cititul

Nu în ultimul rând, lectura poate fi o activitate extrem de plăcută și de utilă, care nu necesită niciun curs special. Oferă-i celui mic cărți potrivite pentru vârsta lui și amenajează-i în cameră un colț special pentru citit.

Acestea fiind spuse, iată cât de multe variante există! Totul este să-ți încurajezi și să îți inspiri copilul, pentru ca acesta să-și dezvolte pasiuni și să le practice constant.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW