luni, 25 mai, 2020
13.3 C
București

70 de ani de transformare – formula chineză a succesului

Cea de-a doua economie a lumii celebrează mâine, 1 octombrie, cea de-a 70-a aniversare a Republicii Populare Chineze. Cu acest prilej, a fost organizat un lung șir de evenimente festive dedicate succesului chinez care promovează imaginea unei Chine responsabile și iubitoare de pace.

China are mai multe motive pentru a sărbători. Cea de-a 70-a aniversare reprezintă un simbol al succesului remarcabil, consecință a realizărilor determinate de reformele și deschiderea începută în 1978, crucială pentru modernizarea Chinei.

Succesul politic și economic, precum și dezvoltarea pașnică a Chinei nu au legătură numai cu finanțele, comerțul mondial și securitatea, ci și cu instituţiile internationale, inclusiv OMC, ONU, OCS, BRICS și G20.

China promovează viziunea construirii unei comunități cu destin comun, alături de ideea unui nou sistem de relații internaționale, bazat pe dreptate, justiție și cooperare de tip win-win.

Inițiativa „Belt and Road”

Inițiativa „Belt and Road” s-a dovedit a fi o platformă pentru construirea unei comunități cu destin comun și, de asemenea, o nouă cale de a îmbunătăți guvernarea globală și a crește înțelegerea comună dintre diferite state.

Inițiativa a înregistrat rezultate tangibile în cei 6 ani trecuți de la nașterea sa, în 2013. Aceasta a câștigat suport în întreaga lume. Până acum, 126 de țări și 29 de organizații internaționale s-au alăturat inițiativei.

„În ultimii 70 de ani, poporul chinez a depus o muncă asiduă și, pas cu pas, a pășit pe drumul socialist cu caracteristici chineze, creând un miracol de dezvoltare fără precedent în istoria umană”, a menționat ambasadorul Chinei în România, doamna Jiang Yu, în cadrul unei recepții organizate cu ocazia Zilei Naționale pentru chinezii stabiliți în România.

„Realizările Chinei în domeniul dezvoltării depind de explorarea și găsirea unor căi de dezvoltare care să se potrivească condițiilor naționale ale Chinei, de politicile corecte care se concentrează pe dezvoltarea economică și care conduc la reformă și deschidere pentru a profita de oportunitățile generate de globalizare, bazându-se pe spiritul antreprenorial al chinezilor care muncesc din greu. China va continua să aprofundeze reforma și deschiderea în toate domeniile, să aprofundeze construcția inițiativei „Belt and Road” și va continua să promoveze construirea unei comunități umane cu destin comun și să împărtășească oportunitățile și prosperitatea cu țările din întreaga lume”, a mai transmis Excelența Sa.

România se numără printre statele care s-au alăturat inițiativei „Belt and Road”. Inițiativa s-a realizat prin intermediul unui consens al comunității internaționale, care a facilitat și sporit conectivitatea. Începând cu 2013, momentul în care a fost propusă, Inițiativa „Belt and Road” s-a transformat într-o platformă publică generatoare de produse și cooperare bine primite de comunitatea internațională.

Curierul Național deține calitatea de membru fondator al Parteneriatului de Informare Economică (BREIP), care a lansat, împreună cu alte organisme și agenții, schimburi de informații multilaterale și bilaterale de cooperare în domeniul afacerilor și au colaborat cu Agenția de știri Xinhua pentru a promova conectivitatea informațiilor economice globale.

Medalii și titluri onorifice

Președintele Xi Jinping a oferit, duminică dimineață, medalii naționale și titluri de onoare ale Republicii Populare Chineze premiaților – reprezentanți de seamă ai poporului, care au contribuit la cauza Partidului – în Sala Mare a Poporului.

În cadrul evenimentului, Xi a transmis felicitările și respectul său tuturor eroilor și celor care reprezintă un model pentru toți cetățenii, care au primit Medalia Republicii și titluri onorifice, precum și „prietenilor străini”, care au primit Medalia de prietenie.

„Când oamenii respectă și pledează pentru eroi, vor apărea mai mulți eroi”, a spus Xi, adăugând că Partidul și statul au acordat întotdeauna o mare importanță onorării eroilor și modelelor de rol.

„Astăzi, onorăm acești eroi pentru a le promova loialitatea și perseverenţa”, a spus el, încurajându-i pe premiați să prețuiască onoarea și să influențeze mai multe persoane cu credința și încrederea lor puternică.

Experții susțin că discursul lui Xi de la ceremonia de premiere este gândit în așa fel încât să inspire atât poporul chinez, cât și partenerii Chinei.

„Recunoașterea eroilor și a modelelor nu numai că inspiră poporul chinez să se străduiască pentru afirmarea națională, ci are un rol pozitiv și în îndrumarea societății”, a declarat Teerati Banterng, lector cu Școala de arte de comunicare și inovare în management absolvită la Institutul Național de Administrare a Dezvoltării din Thailanda.

Parada militară – China scoate „artileria grea” în tehnologie

China va organiza, marți, una dintre cele mai spectaculoase parade militare, ca parte a unui lung șir de evenimente festive destinate sărbătoririi a 70 de ani de guvernare a Partidului Comunist Chinez, prin care Beijingul promite să-și etaleze unele dintre cele mai noi arme și tehnologii prin care să demonstreze de ce are al doilea cel mai mare buget militar din lume.

Parada militară va avea loc în Piaţa Tiananmen în fața oficialităților, membrilor selectați ai publicului și 188 de militari din 97 de țări. Fără a avea intenţia de a-şi “încorda muşchii” sau a face o demonstrație de forță, oficialii chinezi transmit că accentul va fi pus pe promovarea unei reprezentări responsabile și pașnice a Chinei.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

InspiraTIFF cu Mihnea Măruță, pe TIFF Unlimited. Primul invitat: Cristi Puiu

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de...

Independența Film vine la tine acasă cu Parazit și alte filme premiate cu Palme d’Or

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de...

NASA anunță primul zbor cu astronauți americani la bord al unei rachete SpaceX

Doi astronauți americani vor decola la 27 mai, la bordul unei rachete SpaceX, acesta fiind primul zbor...

Benjamin Netanyahu, deferit justiției pentru corupție. Impact asupra guvernului de coaliție recent anunțat

Este pentru prima oară în Israel când un șef de guvern se află pe banca acuzaților. Abia...