13.9 C
București
luni, 17 mai

8 idei creative de activități pentru a-ți umple timpul când trebuie să stai în casă

În ultima vreme, oamenii petrec în casă mai mult timp ca niciodată și sunt nevoiți să găsească activități cu care să își umple timpul într-un mod creativ. Rețelele de socializare sunt asaltate de cei care s-au apucat de copt pâine cu maia, grădinărit, gătit, realizare bijuterii, pictură și multe altele.

Dacă tu nu ai găsit încă acea activitate creativă care să te facă să simți că timpul petrecut în casă trece plăcut și eficient, îți prezentăm câteva idei din care te poți inspira.

Tricotat

Nu ar fi frumos să poți purta pulovere, ciorapi, căciuli sau rochii tricotate chiar de ține? Sau să îți faci singură o pătură groasă și călduroasă din fir de lână gigant în care să te înfășori când îți bei cafeaua în fața ferestrei? Sau să îi răsfeți pe cei dragi cu piese vestimentare realizate chiar de mâna ta? Dacă răspunsul este da, acum ai cel mai bun moment să te apuci de tricotat. Pe internet vei găși tutoriale de la A la Z cu tot ce ai de făcut și, totodată, poți cumpără online tot ce îți trebuie – andrele, fire, accesorii, etc.

Pictură

Nu știi dacă ai sau nu talent la pictură până nu încerci. Timp ai, cursuri sunt online, materiale la fel – mai rămâne doar să îți faci curaj și să începi. Pictura, ca orice activitate creativă, îți stimulează emisfera dreaptă și poate fi un mod fermecător de petrecere a timpului. Totodată, îți oferă șansa de a crea imagini și tablouri pe care să le poți dărui celor apropiați. Iar perspectivele sunt multe, pentru că poți picta pe hârtie, pe pânză, pe ceramică, pe piele sau… pe pereți. Imaginația este limita!

Fabricarea berii

Dacă te numeri printre cei care caută o activitate practică, distractivă, dar mai puțin creativă, te poți orienta către fabricarea berii în casă. Pe internet găsești dispozitive speciale pentru fermentarea berii, sau, dacă vrei o provocare și mai mare, te poți gândi să le realizezi singur.

Croitorie

La prima vedere, mașina de cusut poate fi intimidantă pentru orice persoană care nu a mai cusut. Cu toate acestea, după un mic antrenament, s-ar putea să descoperi că este chiar plăcut să o utilizezi și să te atragă ideea de a te apuca de croitorie. Începe prin a coase ceva simplu, cum ar fi o față de masă sau o perdea și apoi încearcă să faci o piesă vestimentară simplă, cum ar fi o fustă sau o bluză. Dacă te prinde pasiunea pentru croitorie, nu pot decât să te felicit, pentru că poate deveni ușor o sursă de venit.

Desen

Nu trebuie să fii profesionist ca să te bucuri de momentele în care lucrezi la o schiță în creion. Dacă ai posibilitatea de a sta afară, începe prin a desena ceea ce vezi în jur. Ai nevoie doar de un bloc de desen, câteva creioane de calitate, o radieră și o ascuțitoare.

Confecționare bijuterii

Bijuteriile lucrate manual sunt în prezent foarte apreciate. Pe lângă faptul că îți vei utiliza timpul într-un mod plăcut și creativ, bijuteriile pe care le faci le poți dărui, vinde sau purta la ținute variate. Pentru început, vei avea nevoie de materiale precum fir, mărgele, încuietori sau agatatori, dar nu este nicio problema, pentru că le poți cumpără pe toate online.

Broderie

Indiferent dacă vrei să adaugi o floare pe jacheta denim a fetiței sau să creezi lucrări de artă complexe, broderia este ușor de învățat și de realizat în timp ce asculți o carte sau muzică preferată. Apucă-te de broderie pentru a putea personaliza diverse piese vestimentare sau a face goblenuri.

Fabricare lumânări

O lumânare drăguță va fi întotdeauna apreciată și o poți realiza singură atât de ușor. Mai mult, poți crea arome personalizate, poți adaugă flori uscate sau pigmenți pentru a o face unice. Dacă îți va plăcea, curând vei putea să transformi această pasiune într-o sursă de venit pentru că lumânările lucrate manual, unicate și personalizate, sunt la mare căutare.

Sursă: https://www.personalizari-gravuri.ro/broderie/

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW