8,6% dintre elevii de peste 12 ani din mediul rural s-au vaccinat anti-COVID-19

Sondaj World Vision România

  • 8,6% dintre elevii peste 12 ani din mediul rural din programele World Vision România s-au vaccinat anti-COVID-19
  • Conform răspunsurilor elevilor, mai puţin de o treime dintre adulţii din mediul rural pe care aceştia îi cunosc s-au vaccinat
  • Principala aşteptare a elevilor pentru acest an: orele să se desfăşoare în format fizic. De asemenea, 87% dintre profesori spun că principala dorinţă pentru noul an şcolar este ca orele să aibă loc în format fizic

8,6% dintre elevii de peste 12 ani din mediul rural s-au vaccinat anti-COVID-19, conform unui sondaj realizat de World Vision România în luna august a acestui an. World Vision România va organiza, începând din luna septembrie, sesiuni de informare în şcoli şi licee alături de medici pentru a continua susţinerea campaniei de vaccinare în mediul rural.

Astfel, dintre respondenţii sondajului World Vision România care au vârsta legală pentru vaccinare, doar 8,6% s-au vaccinat, restul spunând că nu s-au vaccinat (72,8%) sau nu au dorit să răspundă (18,6%).

Elevii: Mai puţin de o treime dintre adulţii din jurul nostru din mediul rural sunt vaccinaţi

Mai puţin de o treime dintre elevii din mediul rural au răspuns că adultii din jurul lor s-au vaccinat, 39,5% au răspuns că adulţii din jur nu s-au imunizat, iar restul de aproximativ 32% nu au ştiut să răspundă sau nu au dorit să facă acest lucru.

În ceea ce priveşte vaccinarea colegilor de clasă, 13,5 dintre elevi spun că aceştia s-au vaccinat, aproximativ 25,7% afirmă că nu, în timp ce 60,8% dintre elevi nu au ştiut sau nu au dorit să răspundă la întrebare.

71,4% dintre elevi cred că şcolile sunt pregătite cu măsuri anti-COVID-19 pentru noul an şcolar

Pe de altă parte, 71,4% dintre elevii din mediul rural afirmă că şcolile sunt pregătite și foarte pregătite să asigure condiţiile igienico-sanitare şi celelalte măsuri de siguranţă în cazul unui nou val de COVID-19. 32,2% dintre elevi au răspuns că școlile sunt pregătite într-o oarecare măsură pentru un nou val de COVID-19, în timp ce 7,8% dintre elevi cred că instituțiile de învățământ nu sunt pregătite cu măsuri anti-COVID-19.

Totodată, principala aşteptare pentru acest an scolar a elevilor din mediul rural este ca orele să se desfăşoare la şcoală, 74% dintre elevi afirmând acest lucru, conform unui alt sondaj desfăşurat la finalul lunii august de World Vision România. De asemenea, pentru 58,5% dintre elevi cea mai mare temere referitoare la pandemia de COVID-19 este faptul că au pierdut foarte multă materie şi vor recupera cu greu ceea ce nu au învăţat la timp.

World Vision România derulează sesiuni de informare în şcoli şi licee

World Vision România va lansa în septembrie o serie de sesiuni de informare a profesorilor, părinţilor şi elevilor din mediul rural cu privire la importanţa vaccinării. Sesiunile de informare vor fi susţinute de medici.

De asemenea, în luna septembrie vor fi organizate întâlniri cu directorii de şcoli şi licee unde World Vision derulează programe educaţionale pentru a întelege cauzele ratei scăzute de vaccinare şi care este sprijinul pe care îl poate oferi fundaţia din punct de vedere logistic pentru a creşte procentajul de vaccinare.

Este foarte important să ştim că pericolul pandemiei nu doar că nu a trecut, dar este din ce în ce mai mare, în special pentru copii. Vedem din ce în ce mai mulţi copii internaţi, în timp ce numărul celor vaccinaţi a stagnat şi este extrem de mic. Datele pe care am reuşit să le strângem până la acest moment cu privire la vaccinarea copiilor ne arată un paradox: deşi foarte puţini copii s-au vaccinat, majoritatea cred că şcolile sunt pregătite în faţa noului val de COVID-19 şi doresc ca şcoala să rămâna deschisă. Acest lucru ne arată că informare cu privire la importanţa vaccinării trebuie să se intensifice în şcoli. Trebuie să ne vaccinăm, pentru că doar aşa putem ţine şcolile deschise şi putem fi în siguranţă”, afirmă Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW