89% dintre companiile românești sunt satisfăcute de utilitatea soluțiilor software în Cloud

Studiu SoftOne Group

Un studiu efectuat de SoftOne (membru al grupului de investiții Olympia) în rândul a 6.000 de clienți Cloud din Europa de Sud-Est arată că posibilitatea de a accesa informațiile de business de la distanță este principalul beneficiu oferit de soluțiile Cloud pentru 9 din 10 companii, iar 77% dintre respondenți au afirmat că aplicația Soft1 Cloud ERP le-a facilitat desfășurarea fără întrerupere a operațiunilor în timpul pandemiei.

În România, nivelul de satisfacție al întreprinderilor care au utilizat soluțiile SoftOne în Cloud a fost de 89%.

Tehnologia Cloud reprezintă nucleul transformării digitale, schimbând profund modul în care companiile își desfășoară activitatea și oferă plus-valoare clienților” a afirmat Giannis Salichos, CTO SoftOne Group. Acesta a mai adăugat că „Studiul a demonstrat că mediul de afaceri consideră soluțiile Cloud ca fiind fundamentale pentru strategia de transformare digitală, iar companiile intenționează să facă mai multe investiții pentru optimizarea proceselor de business. Privind în viitor, SoftOne se concentrează către a dezvolta cele mai inovatoare soluții în Cloud, astfel încât companiile să valorifice întregul potențial pe care tehnologiile digitale îl au”.

Studiul SoftOne mai arată că 70% dintre companiile care au utilizat anterior soluțiile On-Premise sunt complet satisfăcute de decizia lor de a migra către Cloud, iar principalele motive pentru care companiile au ales soluțiile Cloud sunt posibilitatea de a accesa informațiile de business de la distanță (89%), upgrade-uri automate (88%) și nivelul ridicat de securitate oferit (82%). De asemenea, 7 din 10 respondenți au susținut că au ales soluțiile Cloud pentru a reduce costurile IT.

În ceea ce privește planurile de viitor, 2 din 3 companii din Europa de Sud-Est intenționează să investească în viitor în soluții Cloud, cu precădere în aplicațiile de mobilitate și facturare electronică.

Alexandra Lucescu, Director de Operațiuni SoftOne România, a declarat că „Studiul pe care l-am desfășurat în rândul clienților noștri ne-a întărit convigerea că soluțiile Cloud au devenit necesare pentru companiile care vor să adopte transformarea digitală, astfel încât să se adapteze cu succes schimbărilor din mediul de business. Gradul de satisfacție de 89% al clienților de pe piața din România este mai mult decât îmbucurător, iar SoftOne și-a luat angajamentul de a dezvolta și în viitor cele mai inovatoare soluții software în Cloud, astfel încât să ne ridicăm la nivelul așteptărilor utilizatorilor noștri.”

Pandemia Covid-19 a accelerat digitalizarea companiilor din Europa de Sud-Est, iar studiul arată că principalele motive pentru care companiile au adoptat serviciile SoftOne în Cloud și beneficiile reale obținute coincid, indiferent de industrie.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW