9 persoane au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța; flăcările au izbucnit în Secția ATI

Maria Zărnescu (b1tv.ro)

Un incendiu a izbucnit vineri dimineața la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Pacienții sunt evacuați și transferați la alte spitale din oraș. La fața locului au intervenit echipaje de la SAJ și SMURD Constanța, dar și din județele limitrofe precum Ilfov și Călărași.

Focul se manifestă la secția de Terapie Intensivă. A fost activat și Planul Alb.

Echipele ISU Constanţa acționează pentru evacuarea pacienților.

„Misiunea este în dinamică. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum”, transmit reprezentanţii ISU. Unii pacienţi au fost scoşi pe geam.

Departamentul pentru Situații de Urgență a confirmat că nouă persoane și-au pierdut viața în incendiul izbucnit vineri dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

„Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID, cu 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților”, a precizat DSU.

Printre cele 9 persoane decedate în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța nu se numără cadre medicale. Decesele au fost înregistrate doar în rândul pacienților, a informat șeful ISU Constanța, în timpul unor declarații de presă susținute în fața unității medicale.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW