CNNCT/DSCNNCT, în viziunea lui Obie Platon

– în noul spațiu cultural al Bucureștiului ”Kulterra” –

Obie Platon este un artist vizual care crează lucrări spectaculoase și recognoscibile deja.

Însă, în această expoziție de deschidere a galeriei Kulterra, al cărei curator este Olga Vintaniuc, se simte o energie aparte.


Obie Platon, Olga Vintaniuc

Trei lucrări sunt definitorii și marcante pentru tema expoziției, pe care negreșit ar trebui să o vadă orice om modern, care, măcar o dată, a fost reflexiv asupra REALITĂȚII lumii înconjurătoare, a imersiunii cotidiene ”în virtual”; a VIITORULUI umanității și umanismului.

Așadar:

”ParadOX” – o post-ironie despre valoarea tehnologiei în spațiul extra urban. Aici fiecare are libertatea să guste din complexitate, din eleganța liniilor unui Lamborghini Murcielago autentic care în extraurban e folosit la căratul fânului. Totul sub greutatea cerului cu nori albi, care efectiv te sufocă, încărcați de noxele coșurilor de fum ale orașului industrial. O invitație la reîntoarecerea umanității la valorile de bază, în care, paradOXal, carul cu boi este salvarea.

ParadOx

”I against I” – omul imersat în virtualul verde toxic, care se luptă cu ”fiara tehnologică” folosind nimic altceva decât o sabie laser (mai bine zis fasciculul laserului ”rupt” de mânerul generator al laserului). Și undeva sus, se întrezărește aripa vulturului în zbor și cerul în culorile apusului, ca o speranță a luminării și victoriei. O trăire a ”luminării cerului deasupra capului”.

De fapt, lupta omului împotriva ,,fiarei tehnologice” este lupta împotriva propriei creații, împotriva minții și trupului său. Doar prin luptă putem vedea realitatea ,,răului”, creând în acest fel noi forme de luptă, descoperind părțile componente dintr-un proces de supraviețuire și de transformare a noastră, a umanității.

I against I

”Selfportrait” – evoluția firească, naturală a bărbatului, încadrată pe o coloană de creștere, străpunsă, străfulgerată, întretăiată de fenomene/evenimente/evoluții radicale din lumea exterioară complexă. Sau maturizarea bărbatului pe coasta ancestrală. Fiecare va găsi aici un răspuns.

Self-Portrait

Fiecare dintre vizitatori este liber să-și aleagă propriul parcurs prin galeria KULTERRA, să aleagă unde va dori să-și plimbe gândurile și percepția, descoperind lucrări încărcate de simboluri. Fiecare va veni cu propria viziune, cu propriile credințe și valori. Totul e să își acorde răgazul necesar. Să privească și să vadă.

Fiecare își va găsi până la data de 28 noiembrie, la galeria Kulterra din strada Știrbei Vodă 104-106 lucrarea preferată, sau se va regăsi în una din viziunile despre conectare/deconectare.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW