2 C
București
duminică, 29 noiembrie

9,6% dintre români nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa

Aproape 7% dintre locuitorii Uniunii Europene au declarat, în 2018, că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa, o pondere în scădere constantă în ultimii ani de la un vârf de 11% înregistrat în anul 2012, arată datele publicate luni de Eurostat, analizate de Agerpres.

În rândul statelor membre, situaţia variază foarte mult, în condiţiile în care, în Bulgaria, 34% dintre locuitori au declarat că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa, în timp ce în Austria, Finlanda, Luxemburg, Olanda, Estonia şi Suedia numai 2% dintre respondenţi au susţinut acelaşi lucru.

În România, 9,6% dintre locuitori au declarat că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa, un procent mai mic decât 14% în Italia, 19% în Portugalia, 22% în Cipru, 23% în Grecia şi 28% în Lituania. La fel ca şi în UE, în România procentul celor care declară că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa a scăzut constant în ultimii ani, de la 33,3% în anul 2007 până la 11,3% în anul 2017, pentru a ajunge la 9,6% în 2018. 

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. E FOARTE GREU SA NE INCALZIM PALATELE DIN CORNU, BUCURESTI SI CRAIOVA, CARE AU PESTE 30 DE CAMERE FIECARE, DE-AIA VREM SA NE DEA STATU BANI DE PENSII SPECIALE NESIMTITE SI DE INDEMNIZATII PARLAMENTARE GRASE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW