Bucuria simtita de o femeie care afla ca este insarcinata nu cunoaste margini. Este drept ca, nu dupa foarte mult timp, incep sa apara si grijile, mai ales daca sarcina nu este una usoara. Greturile din primele luni, dar si dificultatea resimtita in urmatoarele cu privire la deplasare si neputinta de a face toate treburile cansnice de dinainte incep sa isi spuna cuvantul, iar viitoarea mamica ajunge sa isi doreasca ca momentul nasterii sa vina cat mai curand.
Cu toate acestea, in timpul sarcinii exista cateva decizii extrem de importante pe care o femeie trebuie sa le ia. Daca ai aflat de curand ca esti insarcinata si vrei sa stii ce trebuie sa faci neaparat, tine cont de sfaturile de mai jos.
Iata ce decizii trebuie sa iei dupa ce ramai insarcinata:
- Alegerea medicului
Pe durata sarcinii este esential sa ai un medic potrivit, care sa stie sa te sprijine in toate deciziile pe care le iei cu privire la nastere. De asemenea, acesta trebuie sa iti fie alaturi mereu cu sfaturi pe durata sarcinii, sa stie sa iti explice foarte bine evolutia acesteia, sa iti spuna cum poti reduce durerile travaliului atunci cand va fi cazul sau sa iti povesteasca despre celule stem, celule cu ajutorul carora se pot trata boli extrem de grave.
- Alegerea clinicii
Daca ai gasit medicul potrivit, cel mai probabil ai gasit si clinica unde vei naste. Cei mai multi sunt angajati la stat, dar lucreaza si in clinici private, iar tu trebuie sa iei decizia care te avantajeaza. Ceea ce conteaza cel mai mult este sa te asiguri ca ti se pun la dispozitie conditii bune, iar echipa care te va asista la nastere dipune de aparatura medicala foarte buna. Aceasta va conta si in cazul in care vei dori sa apelezi recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical. De exemplu, despre tratament cu celule stem la Babystem pe site gasesti mai multe informatii, iar acestea te vor ajuta sa iei o decizie bine informata.
- Nastere naturala sau cezariana
Fara indoiala, trebuie sa iei in considerare ambele variante. Chiar daca iti doresti sa nasti natural, intrucat aceasta este recomandarea medicilor si refacerea este mult mai usoara, cezariana s-ar putea sa fie necesara. Aceasta se aplica atunci cand nasterea pe cale naturala iti poate pune tie sau fatului viata in pericol. Cele mai intalnite cazuri il au in centru pe cel din urma, care este pozitionat anormal. Mai mult, cezariana este recomandata si persoanelor cu diabet sau celor cu tensiunea ridicata, asa ca fii sigura ca ai luat toate aspectele in considerare si ai discutat cu medicul specialist toate aspectele privind sanatatea ta.
Asadar, dupa ce ramai insarcinata alege-ti cu atentie medicul si clinica unde vei naste, ia in considerare recoltarea de celule stem, pentru ca acestea sunt folosite pentru tratarea unor boli grave si, nu in ultimul rand, analizeaza toate detaliile privind nasterea naturala si cea prin cezariana.