Neatenția (incompetența) conducerii Camerei Deputaților și a marei sale majorități a creat o stare de tensiune în lumea politică dâmbovițeană care a trecut în plan secund situația sanitară și economică a României, dându-se tonul campaniei electorale.
O campanie care va trebui să aducă la finalul ei un răspuns în ceea ce privește modul în care va ieși România din criza pandemică, care se va menține, cel puțin, până la sfârșitul acestui an.
Iar datele economice arată că doar în martie, când a fost decretată Starea de Urgență, deficitul bugetar a fost de 10 miliarde lei (circa 1% din PIB) în timp ce veniturile bugetului consolidat au scăzut cu 25% faţă de cele înregistrate în luna similară din 2019.
Miercuri, a trecut prin Camera Deputaților în mod tacit un proiect de lege care ar fi acordat o autonomie etnică largă minorității maghiare din Ținutul Secuiesc (a unei părți din Scaunele Secuiești).
„Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc”, sunt cuvintele pe care le-a folosit președintele Iohannis în discursul său pe care l-a început cu „Jó napot, Ciolacu”!
Atacul președintelui Iohannis a fost considerat de Marcel Ciolacu, liderul PSD, drept „o ieşire care descalifică total funcţia prezidenţială”, după ce în cursul dimineții a scris pe Facebook că „PSD nu susţine legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege şi îl va respinge urgent la Senat”.
Miercuri la prânz, se aștepta detensionarea situației în urma unui vot negativ în Senat, camera decizională a Parlamentului. Rămân însă greșelile, făcute de toate părțile politice. Care vor rămâne în memoria colectivă.