17.8 C
București
marți, 29 septembrie

Iohannis, fără niciun plan

Klaus Iohannis a susținut astăzi prima conferință de presă de la începutul stării de urgență în România. În aproape două ore, Iohannis a trecut prin numeroase subiecte legate de pandemie, a lăudat guvernul și atacat puternic opoziția.

A lipsit din discursul acestuia cel mai important lucru în acest moment, planul de repornire al țării și al economiei.

Mai mult, unele măsuri prezentate de Iohannis se bat cap în cap, cum este măsura de redeschidere a hotelurilor (nu și a restaurantelor din hoteluri), cu măsura care spune că cetățenii nu pot părăsi localitatea fără un motiv întemeiat.

„Se discută foarte mult despre măsurile de releaxare, se va ajunge și acolo. O relaxare prematură ar fi fundamental greșită. Pericolul nu a trecut și este nevoie de maximă atenție. Din 15 mai e posibil să relaxăm anumite măsuri, nu înseamnă că revenim la viața noastră normală. În realitate experții ne spun că nici nu știm când vom reveni la o viață normală. Rămân restricții în vigoare, nu ne putem întâlni mai mult de trei, nu putem merge la restaurant sau la mall, nu vom putea pleca din localitate dacă nu vom avea un motiv. Măsurile pe care le vom lua de reducere a restricțiilor vor fi graduale”, a spus Iohannis legat de măsurile de după terminarea stării de urgență.

Atac la dușmanul tradițional și la Parlament

Klaus Iohannis a continuat conferința cu un atac la dușmanul său tradițional, PSD. Deloc surprinzător, „greaua moștenire” este de vină pentru tot ce se întămplă în acest moment.

„Când a început epidemia rezervele României au fost goale, nu au existat pur și simplu. Nu au existat rezerve de măști, biocide, foarte puține medicamente. Acestea au fost achiziționate în timp record”, a spus Iohannis.

Acesta a adăugat „Obligați de epidemie și împinși de pretențiile electoratului, guvenul a început să facă reforme”, dar nu a nominalizat niciuna.

Iohannis a continuat cu un atac furibund la adresa Parlamentului: „Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă cu îngrădirea epidemiei. Avem un contraexemplu mare cât Casa Poporului, e Parlamentul, modul în care unele partide înțeleg să folosească această nenorocire pentru interesul lor electoral. În Parlament am văzut un spectacol sinistru al politicienilor”.

Nu a lipsit de pe lista vinovaților de serviciu nici PSD. „Banii românilor au fost risipiți de guvernele pesediste. E trist ca după ani și ani de guverene pesediste să ne găsim în situația de a face față unei epidemii groaznice cu rezervele aproape goale”, a spus Klaus Iohannis.

Răspunsuri evazive la întrebările importante

Iohannis a răspuns unor întrebări ale jurnaliștilor, dar la cele mai importante dintre acestea a oferit răspunsuri evazive, în special când a venit vorba despre românii plecați la muncă în străinătate în perioada stării de urgență, a datelor legate de numărul de cazuri, care nu erau corelate cu numărul de teste și a datelor privind studiul din Franța pe baza căruia s-a decis ca școlile românești să fie închise până în septembrie.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. CAND SE VA TRECE LA PRIMA MASURA DE DISTANRE SOCIALA IN SCOALA, RESPECTIV INJUMATATIREA NUMARULUI DE ELEVI DINTR-O SALA DE CURS ( MAX 12) ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW