Ziua Internațională pentru Securitate și Sănătate în Muncă 2020

Începând cu anul 2003, la cererea mișcării sindicale, Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) celebrează, pe 28 aprilie, Ziua Internaţională a Securităţii și Sănătății în Muncă.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Securităţii și Sănătății în Muncă, OIM promovează crearea unei culturi a prevenirii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, implicând toți actorii cheie din acest domeniu: autoritățile naționale, sindicatele, organizațiile patronale și specialiştii în domeniul securității și sănătății în muncă care organizează activități pentru a sărbători această dată.

Anul acesta, Organizația Internațională a Muncii a dorit să atragă atenția asupra  faptului că, deși toată lumea este afectată de pandemia de COVID-19 și de criza globală, lucrătorii se află în prima linie. Mai mult decât oricând, conștientizarea cu privire la adoptarea unor practici sigure la locul de muncă și la rolul important al celor care activează în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM) este esențială în diminuarea riscului de contagiune. De aceea, Ziua SSM se desfășoară sub sloganul: ”Opriți pandemia: securitatea și sănătatea la locul de muncă pot salva vieți!”

Cu ocazia acestei zile, OIM a publicat Raportul ”Safe Day – În fața pandemiei: Asigurarea securității și sănătății la locul de muncă”, în care se evidențiază riscurile care apar din răspândirea COVID-19. De asemenea, Raportul explorează măsuri pentru prevenirea și controlul riscului de contagiune, riscuri psihosociale, ergonomice și alte riscuri de securitate și sănătate legate de muncă, asociate cu pandemia. Alăturându-se acestui efort global, Inspecţia Muncii vine în întâmpinarea angajatorilor, lucrătorilor, reprezentanţilor acestora, precum şi altor participanţi la procesele de muncă cu materiale informative, dar și prin prezentarea unor aspecte practice legate de contextul pandemic actual în domeniul securității și sănătății în muncă.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW