0.8 C
București
luni, 30 noiembrie

Stăm bine cu construcţiile, pe hârtie

Ultimele date publicate de INS arată o creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul, o relativă stabilitate a numărului de salariați în industrieși creșterea moderată a prețurilor în industrie și comerț.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei INS din luna iulie 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se estimează cea mai mare creștere (sold conjunctural +39%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +36%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Construcţii

Potrivit estimărilor din luna iulie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +26%).

Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +16%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +22%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +9%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +12%).

Servicii

Conform estimărilor din luna iulie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%).

În sectorul de servicii se estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW