11.8 C
București
joi, 6 mai

A început repararea sistemului de energie de la Grigore Alexandrescu

Lucrările de reparații și reabilitare ale sistemului permanent de energie au fost demarate la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, pentru ca intervențiile din sălile de operații și secțiile de Terapie Intensivă să nu depindă exclusiv de starea sistemului național de energie. Costul total al reparațiilor este de 57.632 de Euro.

După lansarea apelului Organizației Salvați Copiii România, care gestionează un program amplu de reabilitare și dotare a secțiilor de pediatrie și neonatologie, UniCredit Bank a decis să se alăture proiectului și a donat integral suma pentru lucrările de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Unitatea medicală utilizează mai multe echipamente UPS pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital – săli de operație și ATI – în cazul unor disfuncționalități ale rețelei naționale. Aceste echipamente sunt vitale, pentru că furnizează permanent curent electric on-line, pentru a asigura o continuitate a activității medicale în situații de urgență.

Astfel, în acest moment, câteva dintre echipamentele UPS sunt în proces de evaluare, reabilitare și înlocuire, după cum urmează :

  • Secția pentru Chirurgie Plastică și Arsuri:

• un echipament UPS (40kva) pentru cele trei săli de operație

• un echipament UPS (40kva) pentru saloanele de Terapie Intensivă

  • Unitatea de Primiri Urgențe:

• un echipament UPS (160kva)

  • Secția de Chirurgie Cardiovasculară:

• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație și angiograf

• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI

  • Secția de Neurochirurgie:

• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație

• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI.

În luna martie, într-un gest record de solidaritate socială, Organizația Salvați Copiii România a reușit, în doar șapte zile, să mobilizeze alte fonduri, de peste 160.000 de euro, pentru a achiziționa două ambulanțe pentru „Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital pediatric din România, cu care să se poată efectua transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente. 

Acestor necesități urgente li se adaugă achiziția unui aparat de radiologie mobil performant, indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenții chirurgicale pentru malformațiile congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne și maligne, traumatisme, infecții, distrofii osoase etc.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secția de ortopedie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceștia, aproximativ 80% necesită cel puțin o intervenție chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenții ortopedice, medicul are nevoie de un aparat de radiologie mobil, C-arm.

Aparatul, un sistem mobil de fluoroscopie ce conține un tub de radiologie și un soft de procesare, este indispensabil chirurgului în timpul intervențiilor chirurgicale ortopedice. Acesta este utilizat în majoritatea intervențiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgență al fracturilor până la intervenții complicate, precum cele de scolioză.

Costul unui astfel de echipament performant este de 130.000 de Euro.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.

În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei.

ZID PENTRU SPITALE, cu 3,5% din impozitul pe venit

Toti cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante.

Termenul limită de depunere este 25 mai, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW