A încetat din viață, la vârsta de 87 ani, Larry King, figură legendară a televiziunii americane

Sâmbătă, 23 ianuarie, Larry King cădea victima virusului ucigaș Covid-19, la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles.

CNN, canalul de televiziune la care a lucrat vreme de mulți ani în cunoscuta emisiune „Larry King Live”, a anunțat spitalizarea acestuia la începutul lunii ianuarie, cu precizarea că a fost diagnosticat cu Covid-19. Christiane Amanpour, renumită jurnalistă de la CNN, a însoțit anunțul cu un salut adus „gigantului audiovizualului” care a fost Larry King.

Vreme de 63 de ani, la radio, la televiziune și în presa scrisă, miile de interviuri realizate i-au adus recunoașterea mondială, sunt dovada talentului său unic de om de presă. Cunoscut pentru apariția în ecrane cu mânecile suflecate, cu cravate multicolore, cu bretele și ochelari imenși, Larry King a prezentat timp de 25 de ani emisiunea „Larry King Live”. A realizat din 1974 interviuri cu toți președinții americani, începând cu Gerald Ford, cu alți lideri internaționali, inclusiv cu Yasser Arafat, precum și cu „stelele” muzicii, ale teatrului și cinematografului, între care Frank Sinatra, Barbara Streisand, Marlon Brando. Vladimir Putin, intervievat în mai multe rânduri de către Larry King, a salutat deja – într-un comunicat emis de Kremlin – memoria acestui gazetar american de un „mare profesionalism”.

foto: By AIB (Association for International Broadcasting) – Larry King, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=99206405

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. ” Sâmbătă, 23 ianuarie, Larry King cădea victima virusului ucigaș Covid-19, la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles ” . De-acum, gata cu varsta ‘naintata ori cu „gresalilii” medicilor ; Alte „boale”-s … doar o joaca de copii . Matusalemi ar ramane oamenii, de nu s-ar fi itit … „nenorocitul de covid” / cum, la greu latra … mai toate leprele pe la TV !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW