A treia emisiune de titluri de stat pentru populație Fidelis, lansată în anul 2021, s-a listat la BVB

În perioada 13 septembrie – 1 octombrie 2021, persoanele fizice au investit peste 940 milioane lei în titluri de stat destinate exclusiv populației lansate de Ministerul Finanțelor în cadrul Programului FIDELIS, cu maturități de 1 și 3 ani pentru titlurile denominate în lei și cu maturitate de 5 ani pentru cele denominate în euro, arată un comunicat al Ministerului Finanţelor.

La momentul lansării acestor instrumente, dobânzile anuale oferite pentru titlurile de stat au fost stabilite peste nivelul cotațiilor titlurilor de stat tranzacționate pe piața interbancară, respectiv 3,25% pentru 1 an (lei), 3,75% pentru 3 ani (lei) și 1,60% pentru 5 ani (euro). Veniturile din dobânzi sunt neimpozabile, astfel încât aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români.
Titlurile FIDELIS au fost oferite spre vânzare de către BT Capital Partners&Banca Transilvania, B.C.R. și B.R.D., iar începând cu 07 octombrie 2021 titlurile sunt listate la Bursa de Valori București, persoanele fizice având posibilitatea de a le tranzacționa pe piața secundară. Realizarea de astfel de operațiuni de către investitori oferă acestora oportunitatea de a realiza câștiguri suplimentare în funcție de condițiile de piață, dar și oportunitatea lichidării imediate și cu minimum de costuri în cazul unor nevoi imediate prin vânzarea acestora pe piața secundară.

„Prezența activă a persoanelor fizice în calitate de investitori în aceste instrumente financiare oferite de Ministerul Finanțelor confirmă atractivitatea Programului FIDELIS în rândul populației.
Reluarea emisiunilor FIDELIS începând cu anul 2020 și promovarea trimestrială a acestora în contextul economic și social traversat de multe presiuni la nivel național și mondial, precum și interesul manifestat de investitorii persoane fizice, arată orientarea tot mai mare a populației către un comportament de diversificare a economisirii și către utilizarea mecanismelor specifice pieței de capital.
Colaborarea cu partenerii noștri în oferirea acestor instrumente financiare și a mecanismelor de tranzacționare contribuie semnificativ la promovarea cât mai largă și la implicarea mai activă a populației în mecanismele de piață de capital” , a declarat Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor.

În viitor, Ministerul Finanțelor va continua lansarea titlurilor de stat FIDELIS cu o frecvență trimestrială.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW