0.3 C
București
miercuri, 27 ianuarie

A.U.R.: O țară în care se închid muzee e o țară fără viitor

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) îi cheamă pe toți cei cărora le mai pasă de destinul poporului român, de identitatea și patrimoniul său cultural, să protesteze față de iminenta închidere a Muzeului Satului de la Bran.

Aflat pe lista monumentelor istorice de categoria A, Muzeul Satului din Bran este în prag de a fi desființat, după ce terenul pe care este amplasat a fost retrocedat în urma unei hotărâri judecătorești. În cazul unei relocări, situație care nu a fost până acum analizată serios de nicio autoritate publică, se va pierde între 40-60% din autenticitatea monumentelor.

Conducerea A.U.R. consideră că o Justiție care are ca rezultat, fie și involuntar, închiderea unui muzeu, nu are cum să fie o justiție dreaptă. Decizia judecătorească a venit în urma unui conflict juridic care s-a derulat pe parcursul a 15 ani între conducerea Muzeului și persoanele care au revendicat terenul în cauză. În tot acest timp, nici autoritățile locale, nici Ministerul Culturii nu au putut identifica și pune în practică o soluție care să permită menținerea Muzeului Satului din Bran pe actualul amplasament.

Muzeul Satului se află amplasat în apropierea Castelului Bran și a fost înființat în urmă cu 60 de ani, cuprinzând piese unice în țară. În ultimele zile, personalul Muzeului, alături de localnici au organizat mai multe proteste pentru a atrage atenția asupra pericolului dispariției unui ansamblu de monumente important pentru identitatea culturală și spirituală a poporului român.

Sâmbătă 22 februarie, Partidul A.U.R. se va alătura protestului ce va începe la ora 11:00, la Bran. Suntem alături de muzeu și de angajații acestuia care alături de localnici luptă pentru salvarea unor valori materiale și imateriale inestimabile pentru neamul românesc.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW