Adina Florea, propusă pentru şefia DNA

,,În ultimii ani, România a făcut paşi importanţi în lupta împotriva corupţiei, atât evaluările externe, cât şi analizele interne reflectând rezultatele consistente în acest domeniu’’

,,În urma desfășurării procedurii de selecție care a avut loc în perioada 6 august – 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că propunerea ministrului justiției, Tudorel Toader, pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție este doamna Adina Florea, se arată în comunicatul de presă transmis joi de Ministerul Justiţiei.

În conformitate cu dispozițiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, urmează ca această propunere să fie transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obținerii avizului consultativ, și ulterior, președintelui Klaus Iohannis, pentru numirea în funcție.

Cine este Adina Florea?

Adina Florea este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Aceasta a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Ea s-a remarcat în 2010, când a dispus redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, era acuzat că a purtat o uniformă nazistă la o defilare de modă, notează B1 tv.

Întrebată care crede că a fost atuul care a departajat-o de ceilalţi candidaţi, Adina Florea a răspuns: „Experienţa profesională, experienţa în actul de conducere, proiectul (managerial – n.r.)”, potrivit Agerpres.

,,În ultimii ani, România a făcut paşi importanţi în lupta împotriva corupţiei, atât evaluările externe, cât şi analizele interne reflectând rezultatele consistente în acest domeniu, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (…) jucând un rol central prin activitatea desfăşurată în mod constant. Fără a nega, astfel, lucrurile bune care s-au realizat în ultimii ani, un bilanţ necosmetizat al activităţii DNA pune în lumină destule, dacă nu prea multe, abateri de la rigorile statului de drept”, se arată în proiectul managerial publicat, depus pe site-ul Ministerului Justiţiei.

În ceea ce priveşte ,,un bilanţ necosmetizat al activităţii DNA’’, Florea atrage atenţia că, la nivel de vârf, au existat comportamente care s-au îndepărtat de la abordarea profesionistă şi echilibrată, iar uneori chiar în conflict cu legea.

,,Aşa s-a ajuns ca, prin contribuţia conjugată a unor membri ai corpului profesional din DNA, să se recurgă, caz fără precedent, la revocarea procurorului-şef al Direcţiei pentru “exercitarea discreţionară a funcţiei şi deturnarea activităţii de la combaterea corupţiei şi a instituţiei DNA de la rolul său constituţional şi legal”, a mai arătat Adina Florea.

- Publicitate -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW