2 C
București
duminică, 29 noiembrie

Admiterea la ASE se face în septembrie, exclusiv online

Academia de Studii Economice din Bucureşti anunţă că va organiza, exclusiv online, un nou concurs de admitere în luna septembrie pe locurile rămase disponibile la programele universitare de licenţă, masterat şi doctorat.

Înscrierile la programele universitare de licenţă au loc online, în perioada 4 – 9 septembrie, pe platforma admitere.ase.ro, pe care se va desfăşura tot procesul de admitere.

Concursul este alcătuit din eseul motivaţional, testul de competenţă lingvistică – pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină, şi media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).

Testul eliminatoriu de competenţă lingvistică pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină se poate echivala cu certificatele de competenţă lingvistică, recunoscute de ASE.

Sunt, de asemenea, absolviţi de susţinerea testului de competenţă lingvistică candidaţii care au urmat studiile liceale în limba străină a programului de licenţă pentru care optează.

Detalii despre oferta propusă de locuri şi desfăşurarea concursului se găsesc pe pagina Admitere Licenţă 2020.

Cum are loc admiterea la masterat

Înscrierile la programele universitare de masterat au loc online, în perioada 9 – 10 septembrie, pe platforma admitere.ase.ro, pe care se va desfăşura tot concursul de admitere.

Admiterea la programele de masterat se face prin concurs, candidaţii fiind ierarhizaţi în funcţie de media de admitere, calculată ca medie ponderată între rezultatele obţinute la proba de specialitate – 40% şi media examenului de finalizare a studiilor universitare de licenţă – 60%.

Proba de specialitate constă într-un test grilă de specialitate/interviu de specialitate.

Programe în limbi străine

Pentru programele cu predare în limbi străine se susţine, online, o probă de competenţă lingvistică tip interviu, notată cu calificativul admis/respins.

Fac excepţie candidaţii care prezintă unul dintre certificatele recunoscute de ASE sau cei care au absolvit programe de licenţă în limba străină a programului de masterat pentru care candidează.

Detalii despre oferta de locuri şi concursul de admitere se găsesc pe pagina Admitere Masterat 2020.

Înscrierea la doctorat

Înscrierile la programele universitare de doctorat au loc în perioada 8 – 9 septembrie a.c. şi au loc integral pe platforma doctorat.ase.ro, pe care se va desfăşura tot concursul de admitere.

Documentele necesare susţinerii examenului de doctorat şi mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina Institutului de Studii Doctorale.

ASE pune la dispoziţia viitorilor săi studenţi 3.400 de burse de performanţă, studii şi sociale, mai mult de 550 de burse Erasmus, aproximativ 4.600 de locuri în căminele proprii, numeroase parteneriate pentru stagii şi practică la firme de top, 400.000 de volume în bibliotecă, spaţii moderne de învăţământ, alte facilităţi de învăţare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW