Aeroport ultramodern, inaugurat la Beijing

Miercuri, cu doar câteva zile înainte de grandioasa sărbătoare națională ce marchează 70 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, Xi Jinping a inaugurat, în Beijing, un aeroport gigant drept cadou oferit compatrioților săi ca parte a „visului chinez”, relatează AFP.

Aeroportul Internaţional Daxing, situat la 46 de kilometri de centrul capitalei, urmează să funcţioneze la capacitate maximă în 2025, cu 72 de milioane de pasageri pe an, ceea ce ar însemna un record mondial pentru un terminal unic, conform celor care l-au conceput.

Vechiul aeroport, al doilea în clasamentul mondial după Aeroportul Atlanta din SUA, a ajuns deja la saturaţie, cu puţin peste 100 de milioane de pasageri anual. Transportul aerian înflorește în China ca urmare a creșterii nivelului de trai și a dorinței cetățenilor de a călători. În acest ritm, conform Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA), la mijlocul anilor 2020, China va devansa SUA şi va deveni prima piaţă aeriană a lumii.

Proiectul a costat 120 de miliarde de yuani (17,5 miliarde de dolari) sau 400 de miliarde de yuani dacă se iau în considerare și legăturile feroviare și rutiere.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW