20.4 C
București
joi, 13 mai

Afganistan: Un atentat cu mașină-capcană soldat cu cel puțin 7 morți și zeci de răniți

O mașină-capcană a explodat luni în orașul Ghazni, situat în provincia cu același nume din estul Afganistanului. Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei Ghazni, Wahidullah Jumazada, atentatul comis cu ajutorul unui vehicul militar dotat ca automobil-capcană a vizat clădirea serviciilor de informații afgane. Inițial s-au înregistrat 5 morți, dar la spital numărul lor a ajuns la 7. Un bilanț încă provizoriu anunță cel puțin 32 de răniți, în cea mai mare parte militari.

Ministerul de Interne afgan a confirmat și el, la Kabul, informațiile referitoare la atentatul din provincia Ghazni.

O recrudescență a violențelor

Noul atentat de luni (al câtelea?), relevă corespondenții agențiilor străine de presă din Kabul, intervine în plină recrudescență a violențelor permanente din Afganistan, în ciuda acordului încheiat în luna februarie între talibani și Statele Unite ce prevedea plecarea tuturor trupelor străine din această țară până la mijlocul anului 2021.

Marțea trecută, un atac lansat împotriva unei maternități din capitala țării, Kabul, s-a soldat cu 24 de morți . Scopul atacului, a relatat echipa Medicilor fără frontiere, a fost uciderea „mamelor cu sânge-rece”. 11 dintre ele erau lăuze și le-au fost uciși și noii născuți. Surse americane au imputat acest atac unui grup de teroriști ai Statului Islamic. Trei dintre ei au fost uciși de forțele de ordine afgane.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. AF.GAN.IST.AN. AF-Fruntea, GAN-Gena, IST-Tisbitul, AN-Ani. Anii la gena din fruntea lui Tisbitul (2004-2070). Gena = invataturi ceresti despre cum se infaptuieste prin Puterea Duhului Sfant intreaga Creatie dupa Casa Raiului in care stau, intre anii 2004-2070 leat 7512-7578 (lumea nevazuta si vazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva). Exemple: nebuloasa Bumerang creata dupa macheta Turnurilor Gemene Petronas, quasarii creati dupa spoturile cu lumina din dormitor, bucatarie, hol si baie si dupa becurile din sufragerie, holuri si de la intrare in casa, portocala creata dupa sigla Ministerului Justitiei lipita pe perete; fulgerele create dupa literele bizantine albe de pe tavanele negre ale dormitorului si bucatariei s.a.m.d.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW