Află care sunt condițiile pentru efectuarea unei incinerări umane și unde poate fi realizată!

Incinerarea umană este încă un subiect controversat. Acest lucru este de înțeles, multă lume considerând încă incinerarea o practică necreștină. Biserica Ortodoxă Română interzice preoților să țină slujbe funerare pentru o persoană a cărui trup a fost incinerat însă cea catolică permite incinerarea. Cu toate acestea, există numeroși oameni care aleg incinerarea din rațiuni proprii, ca metodă de dispunere a propriului corp după moarte.

Legislația statului român permite practica incinerării umane. Astfel, orice persoană poate determina felul propriilor funeralii și cum dispune de corpul său după moarte. În cazul în care o persoana își exprimă această opțiune, familia este însărcinată să se ocupe de îndeplinirea dorinței acesteia. Nu este un lucru ușor, mai ales că există polemici și în rândul membrilor familiei cu privire la această practică.

Există totuși firme funerare și crematorii care oferă servicii de incinerare. Pentru a intra mai ușor în legătură cu acestea și a afla ce implică acest proces și cum se desfășoară, intră pe site-ul Condoleante.ro

Află cum se desfășoară incinerarea umană și unde poate fi efectuată!

Incinerarea umană reprezintă procesul de ardere a trupului unui defunct. În urma incinerării rezultă cenușa, care este de obicei depusă într-o urnă metalică. Procesul se desfășoară în interiorul unui crematoriu uman autorizat și realizat de către personal specializat. Trupul defunctului este mai întâi toaletat, depus într-un sicriu din lemn și transportat apoi la crematoriu, unde se va ține ceremonia de rămas bun a familiei și prietenilor.

Toate aceste etape sunt realizate de către o firmă de pompe funebre care oferă servicii de incinerare umană. Pentru lua legătura cu o astfel de firmă, poți intra pe Condoleante.ro, selecta categoria Incinerare și locația unde dorești să aibă loc căutarea. Vei avea la dispoziție o listă cu furnizorii din domeniu, care se ocupă de demersurile ce conduc la incinerarea trupului persoanei decedate.

Vizualizezi serviciile pe care le oferă firmele, precum și datele lor de contact sau adresa. În România există deocamdată 3 crematorii, unul la București, unul la Cluj și altul la Oradea. Firmele care prestează servicii de pregătire pentru incinerare oferă în general următoarele servicii:

  • Sicriu complet echipat
  • Transport sicriu la domiciliu sau la spital
  • Manipulare persoană decedată
  • Cosmetizare persoană decedată
  • Obținerea actelor necesare incinerării
  • Programare pentru incinerare
  • Întocmire dosar ajutor de deces
  • Oferire urnă
  • Taxă pentru incinerare

Pe site ai la dispoziție toate datele necesare pentru a apela la profesioniști care se pot ocupa de realizarea procesului de incinerare.

Beneficiază de avantajele puse la dispoziția ta de site-ul Condoleante.ro

Dacă dorești să afli mai multe detalii cu privire la procesul de incinerare umană, poți intra pe site la secțiunea de articole și poți citi informații utile. Articolele răspund celor mai frecvente întrebări puse de oameni pe marginea chestiunii incinerării. De exemplu arderea trupului se face în interiorul unui coșciug din lemn ușor inflamabil, iar procesul durează aproximativ 3 ore. Cenușa este apoi strânsă și depusă într-o urnă funerară, care este mai departe înmânată familiei.

Există avantaje atunci când se alege un serviciu de incinerare umana în locul înmormântării trupului. Nu mai este nevoie de achiziționarea unui loc de veci, nu mai trebuie plătită taxă pentru slujba religioasă, iar costurile sunt acoperite de către ajutorul financiar oferit de către stat. Multe persoane publice de la noi din țară, actori, scriitori, jurnaliști au ales această metodă de dispunere a trupului după moarte.

În cele din urmă, familiei îi revine sarcina de a respecta dorința persoanei trecute în neființă. În acest caz, poate apela cu încredere la firme specializate care se ocupă cu profesionalism și discreție de realizarea acestei proceduri. Aceste firme pot fi găsite ușor pe Condoleante.ro

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW