Importanta etansarilor mecanice pentru utilizarea pompelor de apa

Pompele de apa sunt solutia optima pentru alimentarea cu apa atunci cand nu exista o sursa centralizata de furnizare a apei. Aceste echipamente pot sa pompeze apa de la adancimi mici si de la adancimi mari. In cazul apelor de mica adancime de pana la 7 m sunt recomandate a fi folosite pompele de suprafata, pe cand atunci cand apa se afla la adancimi mari se recomanda pompele submersibile de apa. Principiile de functionare ale celor doua categorii de pompe de apa difera. Astfel in cazul pompelor de suprafata vorbim despre functionarea prin aspiratie, pe cand in cazul pompelor de apa submersibile principiul de functionare este de impingere a apei.

Indiferent de tipul de pompa de apa folosit, acestea trebuie montate astfel incat sa faca legatura intre sursa de apa si punctul de consum. Pentru acest lucru este nevoie de realizarea conectarii dintre pompa de apa si sistemul de alimentare al punctului de consum. In acest sens este indicat sa apelezi la profesionistii in montarea pompelor de apa, indiferent daca vorbim despre pompe de suprafata sau despre pompele submersibile. Pentru a evita orice scurgeri, pierderi de apa si un consum ridicat de energie electrica este foarte important ca legatura dintre pompa de apa si sistemul de alimentare si de conducte sa fie etans. Etanseitatea este asigurata de piese si componente specifice, printre care si etansari mecanice.

Etansarile mecanice si garniturile de etansare sunt parti componente in montarea pompelor de apa. Acestea au menirea de a asigura evitarea scurgerilor in urma montarii pompelor de apa. Este foarte importanta alegerea garniturilor de etansare pentru a se evita scurgerile in cazul montarii pompelor de apa. Prin prisma faptului ca etansarile mecanice sunt extrem de rezistente si de fiabile, oferind utilizatorilor foarte putine probleme de scurgere, acestea sunt folosite in foarte multe domenii.

Durata de viata atunci cand vorbim despre etansari mecanice difera in functie de tipul de lichid pompat, de viteza de pompare a lichidului, de durata de functionare a pompelor de apa, dar si de temperaturile la care lucreaza pompa. Exista desigur riscul de rupere sau de uzura a acestor etansari de tip mecanic, insa in contextul in care sunt folosite produse de cea mai buna calitate aceste riscuri sunt diminuate semnificativ. Cel mai mare risc pentru etansarile mecanice il reprezinta rularea uscata accidentala, aceasta putand conduce catre distrugerea etansarilor.

Un mare avantaj al etansarilor mecanice in cazul in care acestea vin montate pe pompe de suprafata il reprezinta materialul din care este confectionata etansarea, printre acestea amintit grafit, ceramica, carbura de siliciu, inox cu cauciuc EPDM si de calitate superioara Viton. Prin faptul ca scurgerile sunt inexistente, intreruperile pompelor de apa sunt extrem de rare. Prin urmare vorbim despre economii considerabile in timp. Astfel in cazul etansarii mecanice rotative se foloseste cel mai adesea carbura de siliciu si arcul de inox, pe cand in cazul etansarii fixe  vorbim despre grafit.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW