Tot mai multe afaceri adoptă strategii sustenabile de funcționare! Află cum poți face și tu acest lucru prin câteva metode simple

Se pare că semnalele de alarmă trase de oamenii de știință din toată lumea au efecte din ce în ce mai puternice. Tot mai multe businessuri își reevaluează modul de funcționare și se îndreaptă către procedee și comportamente prietenoase cu mediul, care nu dăunează ecosistemelor și nu abuzează de rezervele de energie pe care planeta la are la dispoziție. Antreprenorii devin conștienți de efectele activităților economice pe care le întreprind și încearcă să modifice paradigma după care au funcționat până acum afacerile.

Descoperă metodele prin care tot mai multe afaceri funcționează în mod sustenabil:

Renunță la ambalajele de unică folosință din birou

Chiar dacă deții o companie cu doar câțiva angajați sau una de mari dimensiuni, efectele pe care le au consumabilele utilizate la birou nu trebuie neglijate. Prin urmare, adoptă o atitudine responsabilă și înlocuiește toate obiectele de unică folosință cu unele sustenabile, refolosibile. Paharele și tacâmurile de plastic, pungile și toate celelalte pot fi ușor substituite cu versiuni reutilizabile. Folosește documente digitale oricând este posibil și tipărește numai în cazuri în care este neapărată nevoie. Pe termen lung, dacă tot mai multe echipe aplică o astfel de soluție, poluare va fi redusă în mod semnificativ. Deși este convenabil pentru angajați să nu fie nevoiți să curețe și dezinfecteze obiectele folosite, câștigul ulterior este unul mult mai mare. 

Apelează la organizații de preluare a responsabilității extinse a producătorului 

Pentru a încuraja atitudinea responsabilă a companiilor cu privire la protejarea mediului înconjurător, autoritățile naționale și internaționale reglementează tot mai drastic activitatea acestora. De aceea, dacă nu respecți normele în vigoare, este foarte posibil să fii amendat din această cauză. Pentru a evita asemenea consecințe, nu ezita să apelezi la serviciile și expertiza unei companii care preia responsabilitățile operatorilor economici în materie de reciclare și raportare a ambalajelor. De exemplu, pe Ecosynergy.ro poți afla mai multe despre beneficiile unei astfel de strategii, dată fiind complexitatea domeniului. Printr-o colaborare cu o asemenea organizație, eviți riscul unei amenzi, te eliberezi de responsabilitatea privind raportarea și valorificarea ambalajelor și contribui la îmbunătățirea calității vieții.

Redu activitățile care pot genera poluare

Mulți angajatori sunt reticenți la noi moduri de lucru, precum telemunca, însă, pandemia a demonstrat că un astfel de sistem poate fi benefic atât pentru angajați și companie, cât și pentru mediu. Tot mai multe persoane preferă să lucreze de acasă, după ce au experimentat acest model care economisește timp, reduce traficul și poluarea, oferă flexibilitate și ajută la menținerea sănătății mentale. De aceea, este recomandat să implementezi un sistem care oferă măcar parțial posibilitatea de a lucra de acasă pentru echipa ta. Există și alte măsuri prin care poți reduce consecințele negative pe care le are activitatea ta asupra mediului, cum ar fi apelarea la servicii web hosting ecologice sau optarea pentru furnizori care funcționează pe baza de energie verde.

Deși poate părea că o abordare sustenabilă în business va fi o corvoadă, există numeroase modalități prin care să reduci sau să elimini complet efectele nocive pe plan ecologic ale activității companiei tale. Tu la ce soluții apelezi?

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW