Află care sunt remediile naturiste pentru diabetul zaharat

Dacă ești în căutarea unei modalități de a-ți ține sub control glicemia, există mai multe remedii naturale care te pot ajuta. Deși diabetul nu se poate vindeca printr-un leac magic, cercetările recente au arătat că există mai multe suplimente și plante medicinale care pot fi utile în gestionarea diabetului de tip 2, în special atunci când sunt utilizate împreună cu medicamente administrate oral. Reține, de asemenea, că un stil de viață sănătos, inclusiv o dietă bogată în fibre și legume combinate cu exerciții fizice regulate și tehnici de reducere a stresului previn apariția diabetului.

Informații generale despre diabet

Zahărul, sub formă de glucoză, este principala sursă de combustibil pentru celulele corpului, iar insulina secretată de pancreas permite glucozei din sânge să intre în aceste celule. În diabetul de tip 2, factorii genetici sau stilul de viață precar au dus la scăderea capacității organismului de a metaboliza eficient zahărul (glucoza). Acest lucru ar putea însemna că organismul tău nu mai poate produce suficientă insulină sau că celulele tale devin mai rezistente la efectele insulinei și o cantitate prea mare de glucoză începe să se acumuleze în fluxul sanguin.

Dacă nivelurile ridicate de glucoză din sânge persistă, problemele medicale se pot extinde la ochi, inimă, rinichi sau creier. Cu toate acestea, există mai multe remedii care pot veni în ajutor, pe bază de plante, care pot ajuta organismul să devină în mod natural mai sensibil la insulină sau să stimuleze absorbția de glucoză în celule.

Tratamente alternative pentru diabet

Înainte de a începe orice suplimente noi, asigură-te că discuți interesul față de terapia alternativă cu medicul tău, deoarece unele pot interacționa cu medicamentele pe care (eventual) le iei deja, iar aceste medicamente ar trebui apoi ajustate pentru a preveni glicemia scăzută (hipoglicemie).

  • Ginsengul 

Cele mai promițătoare studii asupra ginsengului și beneficiile pentru prevenirea diabetului au folosit ginsengul comun (Panax quinquefolius). O metaanaliză a arătat că ginsengul poate îmbunătăți semnificativ controlul zahărului din sânge și absorbția glicemiei în celule, prin creșterea sensibilității la insulină a corpului tău. Caută aici capsule cu extract de ginseng și ține cont de indicațiile de pe ambalaj pentru efectele dorite.

  • Crom

Cromul este un mineral esențial, care joacă un rol important în metabolismul glucidelor și al grăsimilor și ajută celulele corpului să răspundă corect la insulină. Un studiu a descoperit că incidența diabetului a fost mai mică la persoanele care au luat un supliment pe bază de crom în mod constant.

  • Magneziu

Magneziul este un mineral care se găsește în mod natural în alimente precum legumele cu frunze verzi, nucile, semințeșe și cerealele integrale. Magneziul este responsabil pentru mai mult de 300 de reacții biochimice diferite din corpul tău și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Acesta este necesar pentru funcționarea normală a mușchilor, nervilor, ritmului cardiac, funcției imunitare, reduce tensiunea arterială și îmbunătățește sănătatea și rezistența oaselor.

  • Scorţişoară

S-a descoperit că scorțișoara are o capacitate de reducere a glucozei, scăzând, în același timp, nivelul ridicat de trigliceride și colesterol.

Acestea fiind spuse, dacă ești interesat să încerci un tratament naturist în plus față de tratamentul standard pentru diabet, asigură-te că nu o faci decât sub supravegherea atentă a medicului tău. Dacă diabetul nu este controlat corespunzător, consecințele pot pune viața în pericol. De asemenea, informează medicul despre orice plante, suplimente sau remedii naturiste pe care vrei să le utilizezi, deoarece unele pot interacționa cu medicamentele pe care le iei deja și ar putea duce la hipoglicemie, în cazul în care tratamentul nu este monitorizat.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW