Afro-americanul democrat Eric Adams, fost delincvent și fost polițist, este noul primar al New Yorkului

Succedându-i lui Bill de Blasio, «sfătuit» de însuși președintele Biden să demisioneze, fiind urmărit în justiție pentru viol, Eric Adams (61 ani), președinte al arondismentului Brooklyn începând din 2013, devine al doilea primar de culoare al capitalei culturale și economice americane, New York. Parcursul său excepțional în funcțiile de până acum a făcut din Eric Adams candidatul categoriilor sociale sărace sau mijlocii, într-un oraș lovit în aceste zile dur de pandemia de coronavirus, de o sărăcie în creștere și o recrudescență a criminalității. Deloc neglijabilă este și gaura imensă moștenită în bugetul primăriei New York-ului de 5 miliarde de dolari, care între 2022 și 2024 s-ar putea tripla, ajungând până la 15 miliarde de dolari pe an.

Fiu al unei femei de serviciu și al unui măcelar, locuitori ai unui cartier muncitoresc din Queens, Eric Adams nu se ferește să relateze chiar și în campania sa electorală despre originile sale, despre faptul că a devenit polițist în urma unei experiențe proprii, la vârsta de 15 ani, de «tânăr delincvent», când a suferit brutalitățile poliției.

La 2 noiembrie, el reușește să câștige funcția de primar al New York-ului, învingându-și adversarul republican cu 70% din voturi. Calul său de bătaie în campania pentru această funcție și obiectivul principal al viitoarei sale activități au fost asigurarea securității în acest mare oraș, dar și ”lupta împotriva injustiției rasiale și preocuparea de a reda dreptul să vorbească clasei muncitorilor”. Misiunea sa nu este ușoară, având de gestionat un buget municipal de 98,7 miliarde de dolari în exercițiul 2021-2022. Are de asemenea sub control cea mai mare forță de poliție din Statele Unite, cu peste 32.000 de angajați, pe care intenționează să o reformeze.

Eric Adams va prelua noua sa funcție la 1 ianuarie 2022.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW