miercuri, 1 aprilie, 2020
1.8 C
București

Agenda Urbană a Uniunii Europene, dezbătută în cadrul reuniunii “Convergenţă economică şi socială, coeziune şi incluziune”

Vineri, în cadrul reuniunii “Convergenţă economică şi socială, coeziune şi incluziune”, desfăşurată la Palatul Victoria, au fost prezentate priorităţile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) în domeniul coeziunii şi cooperării teritoriale.

Astfel, MDRAP isi propune sa contribuie la eforturile depuse în ultima perioadă de a sprijini şi promova dimensiunea teritorială a politicii de coeziune, în acord cu rolul major pe care îl are pentru eficientizarea politicilor publice şi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor europeni.

Pentru coeziunea teritorială, eforturile se vor concentra pe procesul de revizuire a Agendei Teritoriale, în conformitate cu calendarul stabilit în cadrul Preşedinţiei bulgare din primul semestru al anului trecut, respectiv pe stabilirea scopului strategic al Agendei Teritoriale 2020+, continuarea dezbaterilor privind conţinutul Agendei Teritoriale 2020+ şi identificarea mecanismelor de implementare a Agendei Teritoriale 2020+. De asemenea, MDRAP vrea să sprijine implementarea conceptului de zone urbane funcţionale la nivelul UE, în acord cu relevanţa pe care o deţine pentru asigurarea coeziunii teritoriale.

În domeniul dezvoltării urbane, toate eforturile vor fi depuse pentru implementarea şi continuarea Agendei Urbane a Uniunii Europene. Lansarea acestei platforme a reprezentat trecerea cooperării informale din domeniu la un alt nivel, pe lângă structurile europene şi statele membre participând acum şi oraşele europene. Astfel, se poate asigura participarea tuturor actorilor relevanţi în procesul de îmbunătăţire a cadrului de reglementare, de finanţare şi de cunoştinţe de la nivel european.

La sfârşitul întâlnirii, viceprim-ministrul Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice şi ministru interimar al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a prezentat concluziile discuţiilor reuniunii “Convergenţă economică şi socială, coeziune şi incluziune” în faţa membrilor Guvernului României şi a Colegiului Comisarilor Europeni.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Grant cultural european câștigat de Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române

Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române este câștigătorul unuia dintre cele 185...

Vei fi o victimă sau un supraviețuitor? Lectura poate face diferența

Otilia Caraza, Act şi Politon „Cartea aceasta mi-a schimbat viața!” De câte ori nu ai...

Prețul petrolului se prăbușește. Coronavirusul diminuează dramatic cererea pe piețele lumii

Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei săptămâni că intenționează să-și mărească exportul de petrol până la nivelul a 10,6...

TRENDING