Agenția Europeană a Medicamentului nu respinge scenariul declanșării unei crize a medicamentelor

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că nu respinge scenariul declanșării unei crize a medicamentelor în contextul în care epidemia de coronavirus se extinde de la o zi la alta, însă a dat asigurări că în acest stadiu nu au fost raportate probleme, potrivit b1.ro.

Una dintre măsurile luate de Agenție pentru a evita izbucnirea unei crize a fost examinarea medicamentelor pentru uz uman și veterinar pentru a le identifica pe cele aflate în pericol, asta în condițiile în care majoritatea ingredientelor active necesare petru fabricarea lor vin din Asia.

Epidemia de COVID-19 se extinde într-un mod galopant, peste 100.000 de pacienți infectați fiind înregistrați la nivel global.

Noul coronavirus, numit SARS-CoV-2, are asemănări puternice cu alte virusuri din familia coronavirusului, în special cele care provoacă SARS și MERS.

În acest context, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune că amenințarea unei pandemii de Covid-19 a devenit „foarte reală”, dar a încercat să dea asigurări că aceasta poate fi controlată.

„Acum, că avem coronavirus în atât de multe țări, amenințarea unei pandemii a devenit foarte reală. Dar ar fi prima pandemie pe care o putem controla. Concluzia este că nu suntem la mila acestui virus”, a spus Ghebreyesus, potrivit unei postări de pe contul de Twitter al OMS.

„Trebuie să ne aducem aminte că putem încetini răspândirea coronavirusului, prin acțiuni decisive și luate la timp, și putem preveni infecțiile. În rândul celor infectați, cei mai mulți își vor reveni”, a adăugat el.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW