luni, 10 august, 2020
20.9 C
București

Sistemul cardurilor de sănătate este blocat

Mariana Butnariu (gds.ro)

Sistemul cardurilor de sănătate este blocat, iar medicii de familie se plâng că nu pot elibera rețete – timpul de procesare pentru fiecare pacient este prea mare.
Medicii încearcă să elibereze rețete pentru trei luni, astfel încât vârstnicii – printre cei mai expuși la complicații în caz de infectare cu noul coronavirus – să nu mai vină în cabinete.

Dar nu reușesc din cauza problemelor la cardul de sănătate, spune Sandra Alexiu – președinta Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti Ilfov:

Între timp, după ce s-a luat decizia ca școlile și grădinițele să fie închise de mâine până la 22 martie – mai mulți părinții au apelat la medicii de familie pentru concediu medical pentru îngrijirea copilului.

Medicii spun că nu pot inventa boli, astfel încât părinții să stea acasă cu cei mici și cer soluții pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii.

Deputatații au amânat dezbaterea proiectului de lege care ar obliga toţi angajatorii să acorde zile libere plătite unuia dintre părinţi, în cazul în care școlile se închid din cauza unor situaţii extreme.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Liban: Noi apeluri la manifestații anti-regim, după incidentele violente cu forțele de ordine de sâmbătă

Alegerile parlamentare anticipate sunt singura ieșire din criza profundă ce a lovit Libanul, a afirmat, într-un discurs...

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...