duminică, 9 august, 2020
32.6 C
București

Ai o CASĂ LA ȚARĂ pe care vrei să o transformi în CASĂ DE VACANȚĂ? Top 3 idei ieftine pentru a aduce confortul de la bloc, la țară!

Perioada de izolare te-a făcut să te gândești mult la cum ar fi fost să ai o bucată de curte în care să te bucuri de soare și aer curat. Zilele din ce în ce mai toride sunt greu de suportat, iar mirosul de asfalt fierbinte nu face decât să accentueze dorința de a fugi cât mai departe de oraș.

Poate ai moștenit de la părinții sau bunicii tăi o casă pe care nu ai mai vizitat-o de mult și nu te-ai gândit că vei locui în ea vreodată. Sau poate ai găsit o ofertă bună la o casă bătrânească în apropierea orașului tău. Indiferent de situație, acum este un moment bun să oferi mai multă atenție alternativelor ce te pot ajuta să scapi de aglomerația orașelor, fără a renunța la confort.  

3 idei ieftine pentru confortul tău, oriunde

  1.  Electricitate – dacă locuința pe care o deții nu are alimentare cu energie electrică, iar branșarea la rețea costă foarte mult, o soluție mai simplă și mai ieftină este montarea unor panouri fotovoltaice, ce îți pot oferi energia electrică necesară tuturor consumatorilor din casă, tot timpul anului. Fiind o sursă de energie regenerabilă, costurile de achiziție și montaj se amortizează în aproximativ 2 ani, iar tu te poți bucura apoi de energie electrică gratis toată viața. Panourile fotovoltaice devin din ce în ce mai folosite și în România pentru că soarele este vizibil pe cer multe luni pe an. Ba mai mult, dacă locuința la care te gândești se află într-o zonă puțin poluată, eficiența panourilor va fi mult mai mare. Motivul este că poluarea blochează razele solare și acoperă panourile cu particule, diminuând din puterea acestora de a transforma energia solară în electricitate.
  1. Apă caldă – în cazul în care casa nu dispune de apă caldă, iar o centrală termică este destul de scumpă, poți opta pentru panouri solare presurizate. Spre deosebire de panourile fotovoltaice, care produc electricitate, panourile solare presurizate produc apă caldă menajeră prin puterea razelor solare. Avantajul major este că panourile solare presurizate pot fi folosite și iarna, instalația rezistând și la grindină și la îngheț. Click aici pentru a alege un model potrivit pentru nevoile tale. La fel ca și în cazul panourilor fotovoltaice, energia solară este o sursă 100% nepoluantă, gratuită, regenerabilă.
  1.  Internet – dacă lucrezi în continuare de acasă, Internetul este indispensabil și poate fi un motiv bun pentru care nu ai vrea să părăsești orașul. Vestea bună este că România se află printre primele țări din Europa la acest capitol, iar fibra optică a ajuns în cele mai îndepărtate locuri. Dacă totuși casa ta nu se bucură de Internet prin cablu, este suficient să iei cu tine telefonul, pentru că poți folosi serviciile de date și poți crea un hotspot mobil care va funcționa ca un router wireless personal.  

În concluzie, viața la țară poate fi o soluție în această pandemie, atât pentru vacanțe, cât și pentru locuit permanent. Cine știe, poate o să îți placă așa de mult, încât nu o să mai vrei sa revii în oraș. Parte bună este că îți vei proteja sănătatea și te vei bucura de un spațiu ferit de pericole, iar cu investiții minime vei avea tot confortul de care ai nevoie.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...

Uriașă manifestație anti-regim la Beirut. A fost atacat un minister

Corespondenții agențiilor internaționale de presă aflați în aceste zile la Beirut informează că, sâmbătă, o uriașă mulțime...