Ai o curte mică? Iată cum poți s-o amenajezi!

Atunci când stai la casă, lucrurile par mai simple, mai ușor de amenajat și de structurat la nivelul locuinței, însă, nici grădina nu ar trebui să fie lăsată deoparte, din acest punct de vedere. O curte, oricât de mică ar fi aceasta, îți oferă posibilitatea de a te bucura de spațiul verde, de culturi proprii sau de un spațiu de relaxare, în funcție de ceea ce alegi tu. Iată câteva idei despre cum poți amenaja o curte mică, astfel încât să exploatezi, la maxim, spațiul pe care îl ai disponibil.

Folosește iluminatul artificial pentru grădină

Orice variantă de amenajare ai alege, fie că vrei să cultivi sau doar să te bucuri de spațiul verde, folosește iluminatul nocturn, pentru un efect special. Poți alege dintr-o gama varianta de corpuri de iluminat produsele care se potrivesc cel mai bine spațiului tău, astfel încât să poți crea o imagine feerică pe timpul serii. Astfel, serile vor fi mult mai plăcute pe terasă, alături de prieteni și familie, sau, pur și simplu, singur, în compania naturii. Lămpile solare, plafonierele cu spoturi sau chiar sistemele de iluminare pentru terasă te pot ajuta să transformi o curte mică în cel mai special loc pentru tine.

Folosește decorațiuni pentru grădină

Specialiștii în peisagistica grădinilor recomandă ca, pentru o curte mică, să nu folosești obiecte decorative foarte mari, fiindcă acestea nu se vor încadra prea bine în peisaj. Astfel, dacă te gândeai la o fântână, ar trebui ca aceasta să aibă dimensiuni potrivite astfel încât să se încadreze în spațiul dat, fără a ieși în evidență în mod negativ. Pe de altă parte, poți căuta și alte tipuri de decorațiuni, precum piticii de grădină, ghivecele sau orice alt obiect decorativ care se potrivește într-un spațiu verde.

Instalează un hamac

Dacă ai o curte mică, în mod cert, ideea de piscină nu intră în discuție. Cu toate acestea, spațiul restrâns nu e un motiv pentru a nu te bucura de soare, așa că poți instala un hamac, în care să te retragi cu o carte pentru a te bucura de zilele călduroase de vară. Dacă spațiul îți permite, poți instala chiar și un leagăn sau un balansoar de grădină, însă, pentru aceasta va trebui să ai grijă la montarea sa în condiții de siguranță.

Fă-ți propria grădină de legume

Dacă vrei să profiți de pe urma curții tale, cultivă legume sau plante aromatice. Realizează lucrările asupra terenului, afână pământul, cultivă și bucură-te, în final, de propria recoltă. Cu siguranță, însă, nu este ușor să devii grădinar, fiindcă această ocupație cere timp, grijă și atenție, însă, și roadele sunt pe măsura muncii tale.

Cultivă plante agățătoare pentru bolte

O curte mică va avea nevoie și de umbră, iar, pentru a face acest lucru, te poți folosi chiar de resursele naturii. Instalează câteva arcade din oțel și lasă plantele să crească și să le acopere, pentru a crea un efect deosebit la nivelul grădinii tale. O opțiune foarte bună în acest sens este plantarea viței-de-vie, care, pe lângă faptul că îți poate oferi un plus de umbră, îți va da și rodul ei.

Chiar și cea mai micuță curte poate fi amenajată cu gust, astfel încât rezultatul să te îmbie să petreci timp în natură și să te eliberezi de stresul cotidian. Florile, gazonul și un leagăn, lumina perfectă și liniștea sunt cele mai importante lucruri care te vor ajuta să te relaxezi în confortul oferit chiar de natură.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW