Cele mai bune vinuri din Transilvania ce merită degustate la crama de origine

Transilvania adăpostește încă din vremuri străvechi o cultură viticolă bogată, cu tipuri de vinuri de o noblețe rară apreciate de somelieri renumiți. Importanța regiunii viticole a Transilvaniei este înnobilată de calitatea vinurilor produse de cramele din această regiune și de nuanțele particulare și originale ale acestora. 

Crame precum Villa Vinea, Liliac, Jidvei, La Salina sau Domeniile Boieru din Transilvania sunt recunoscute pentru vinurile lor de calitate premium, așa că dacă ești un pasionat al vinului, poate vei vrea să descoperi care sunt cele mai bune vinuri din Transilvania pe care ar trebui să le deguști la crama de origine! 

  1. Cele mai bune vinuri de la crama Villa Vinea din Transilvania 

În inima Transilvaniei, într-un cadru feeric cu o panoramă splendidă asupra Văii Tavernelor, se regăsește crama Villa Vinea. Podgoria Villa Vinea depășește 60 de hectare și este plantată cu soiuri locale și internaționale de vinuri precum Sauvignon Blanc, Gewürztraminer, Riesling, Pinot Noir și Merlot. Recent, au fost adăugate în portofoliul cramei și o varietate albă germană numită Kerner, dar și un soi de vin roșu austriac numit Zweigelt. 

Dintre aceste soiuri cultivate la Villa Vinea, îți recomandăm cele două tipuri de Riesling, cel italian și cel german, ele numărându-se printre cele mai bune vinuri pe care merită să le deguști, măcar o dată, la crama Villa Vinea. 

  1. Cele mai bune vinuri de la crama Liliac din Transilvania 

Regiunea viticolă Lechința de la poalele Munților Carpați duce mai departe tradiția vinului transilvănean, reducând soiurile de struguri la esență. Crama Liliac are grijă ca fiecare sticlă de vin Liliac să transmită angajamentul, atenția și tehnicile inovative de vinificație. De la cultivare, până la recoltarea și producția de vinuri, această cramă modernă din Transilvania capturează în mod ideal caracteristicile fiecărui soi de vin, fie că vorbim de vinuri albe, roșii sau rose.   

Dacă te întrebi care sunt cele mai bune vinuri de la crama Liliac din Transilvania, află că soiurile albe precum Feteasca Regală sau Sauvignon Blanc se numără printre cele mai complexe și mai aromate. Desigur, în perioada sezonului cald este o plăcere să te delectezi și cu un Liliac Rose sau un vin spumant! 

  1. Cele mai bune vinuri de la crama Jidvei din Transilvania 

Nu numai că deține cea mai întinsă podgorie din România, crama Jidvei este și cea mai cunoscută dintre cramele țării noastre la nivel internațional. Nu degeaba Transilvania a fost denumită Wineland sau „Țara Vinului”! Crama Jidvei face cinste podgoriei Târnavelor cu vinuri de calitate premium, ce s-au distins cu peste 500 de medalii în ultimii 10 ani. 

Probabil că deja ai degustat cele mai bune vinuri Jidvei până în prezent, însă există vinuri precum Eiswein, Feteasca Albă, Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Pinot Gris pentru care merită să faci o vizită cramei Jidvei din Transilvania. 

  1. Cele mai bune vinuri de la crama La Salina din Transilvania 

Poziționată în mod ideal în apropierea Salinei Turda, o destinație turistică recunoscută la nivel național și internațional, crama La Salina oferă turiștilor o experiență transilvăneană autentică a degustării vinului. Născută în inima Transilvaniei, într-o zonă cu o vocație puternică pentru vinurile albe, crama La Salina este o experiență revelatoare pentru iubitorii de vinuri. 

Vinurile acestei crame poartă numele ISSA, un omagiu adus tradiției viticole a regiunii, încă de când localitatea se numea Potaissa. Vrei să afli care sunt cele mai bune vinuri de la crama La Salina? Atunci trebuie să mergi să deguști un Sauvignon Blanc sau un Chardonnay Barrique, caracterizate prin arome intense și complexitate. 

  1. Cele mai bune vinuri de la crama Domeniile Boieru din Transilvania 

Undeva, în inima Ardealului se află crama Domeniile Boieru, pe o coastă cu un climat blând, aproape mediteranean. Podgoria de aici este binecuvântată cu un sol bogat și dă naștere unui vin nobil ardelenesc, ai cărui struguri se coc la umbra migdalilor. Acesta este și motivul pentru care vinurile din această zonă a Transilvaniei au un gust deosebit și specific. Vinurile cramei Boieru se regăsesc sub denumirea de Domeniul Ciumbrud și se disting prin arome de struguri copți lent, aroma de migdal regăsindu-se în multe dintre ele. 

Care sunt cele mai bune vinuri Domeniul Ciumbrud? Cele albe, desigur! Vino la crama Domeniile Boieru și degustă vinuri precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Dry Muscat, Fetească Albă sau Pinot Gris pentru a te convinge! 

Vizitează și tu cele mai bune crame din Transilvania pentru a degusta cele mai bune vinuri de pe aceste meleaguri! 

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW