16.3 C
București
duminică, 27 septembrie

Alege mereu piese originale pentru mașinile Opel

Pentru cei care cunosc compania Opel, faptul că primele produse fabricate au fost mașini de cusut nu ar trebui să fie o noutate. De fapt, compania lui Adam Opel nu a început să fabrice autoturisme decât după moartea acestuia, în 1899. Până atunci, bicicletele erau principala lor preocupare. Chiar dacă a avut o perioadă în care a fost cumpărat de General Motors, Opel a produs, în continuare, sub propriul brand, modelele proprii. Însă după criza din 2008, datorită cifrelor în scădere, General Motors a renunțat la Opel, acesta redevenind o companie de sine stătătoare.

Avantajul faptului că Opel a continuat să producă propriile modele sub propriul brand stă în faptul că încă putem găsi piese originale chiar și pentru modelele realizate înainte de 2008. Nu avem nicio problemă în a determina care sunt aceste piese originale. Iar dacă vrem ce este mai bun pentru mașina noastră, atunci sigur vrem și piese originale. 

Pentru a determina originalitatea pieselor pe care le cumpărăm trebuie să stabilim seriozitatea magazinului din care provin. Dacă magazinul nu este de încredere, nici de proveniența produselor nu putem fi siguri. Cu siguranță vom găsi piese originale pentru Opel pe Euautopiese. De altfel, aici găsești orice fel de piese, pentru orice marcă auto. 

Însă pentru a ajunge să cumperi piesele potrivite, trebuie, mai întâi, să alegi modelul de Opel pe care îl conduci. Sunt 40 de modele din care poți alege. Chiar și pentru primele modele Opel mai găsești piese originale. Mai este necesară doar alegerea corectă a anului de fabricație și motorizării, iar mai departe exact secțiunea din care face parte piesa dorită și, în final, care este acea piesă. 

Dar când avem nevoie de piese? Deși ne așteptăm ca o mașină, în special nouă, să ne servească foarte mult timp. Unele piese sunt chiar foarte rezistente și nu e nevoie niciodată să fie schimbate. Însă nu este cazul tuturor. Unele sunt realizate din materiale mai puțin durabile, așadar, mai puțin rezistente. Altele sunt gândite pentru a fi schimbate, cum sunt filtrele, pentru că au scopul de a reține impuritățile și, astfel, la un moment dat, se blochează din cauza acestora. 

În cazul pieselor care nu sunt făcute să fie înlocuite, apare uzura. Spre exemplu, plăcuțele de frână și garniturile ambreiajului funcționează până la 80000 de kilometri, asta, bineînțeles, ținând cont și de stilul de conducere a șoferului. Apoi, printre cele mai comune cauze de defectare a automobilului, sunt defectarea acumulatorului sau a electromotorului de pornire. Ceva mai mult rezistă sistemul de evacuare – până la 100000 de kilometri – aici fiind vorba despre amortizorul de zgomot și toba de eșapament, care se defectează din pricina coroziunii. Bineînțeles, sunt diferențe între motoarele pe benzină și cele diesel. Dacă bujiile unei mașini cu motorizare pe benzină trebuie schimbate la 60000 de kilometri, pentru o mașină cu motorizare diesel, acestea pot funcționa foarte bine și până la 100000 de kilometri.

Dacă unele persoane preferă să fie precaute și să schimbe piesele atunci când este recomandat, pentru a nu suprasolicita motorul cu piese uzate, acestea sunt într-un procent foarte mic, cele mai multe preferând să meargă pe noroc, unul dintre semnele că este cazul să schimbe o piesă fiind acela al funcționării necorespunzătoare a mașinii. Și, în cele mai multe cazuri, ajungem la mecanic doar atunci când suntem presați.

Indiferent de ce ai avea nevoie, poți găsi de toate. Iar avantajul celor de la Euautopiese este faptul că au o mulțime de oferte speciale sub formă de reduceri, și nu doar când vine vorba despre mașinile Opel.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW