EXIT-POLL: Nicușor Dan câștigă Primăria București

Nicușor Dan va fi următorul primar al capitalei pentru patru ani, după ce a câștigat cu un scor de 47,2% față de Gabriela Firea care a strâns 39% din voturi, așa cum arată datele unui exit-poll CURS-Avangarde.

Atât PNL cât și PSD clamează victoria la locale

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la închiderea urnelor: „Vă reamintesc că am dublat votul politic pe București de la ultimele alegeri europarlamentare. Acest lucru arată clar că PNL a fost sancționat de către bucureșteni pentru haosul și hoțiile din pandemie. Vom aștepta numărătoarea voturilor să vedem exact procentele.”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că „Pentru prima oară de la Revoluție până astăzi, după 30 de ani, PNL înregistrează o victorie clară în alegerile locale și bate PSD fără drept de apel”.

PNL pe locul 3 în București

Cea mai mare surpriză vine din București, unde doar un candidat al PNL a câștigat, respectiv Ciprian Ciucu la Sectorul 6.

Votul pentru Primăria Sectorului 1: Clotilde Armand (USR) – 47% Dan Tudorache (PSD) – 37,7% Ioana Constantin (PMP) – 7,5%.

Votul pentru Primăria Sectorului 2: Radu Mihaiu (USR) – 42% Dan Cristian Popescu (PSD) – 31% Neculai Onţanu (PPU-sl) – 12,9%.

Votul pentru Primăria Sectorului 3: Robert Negoiţă (Pro Bucureşti 2020) – 39%, Adrian Moraru (PNL) – 34% Aurelian Bădulescu (PSD) – 14,1%.

Votul pentru Primăria Sectorului 4: Daniel Băluţă (PSD) – 55%, Simona Spătaru (USR) -37%.

Votul pentru Primăria Sectorului 5: Cristian Băcanu (PNL) – 27,3%, Cristian Popescu Piedone (PPU-sl) – 27,3%, Daniel Florea (PSD) – 24,3%, Marian Vanghelie – 14,2%.

Votul pentru Primăria Sectorului 6: Ciprian Ciucu (PNL) – 48,2% și Gabriel Mutu (PSD) – 35,2%.

Lia Olguța Vasilescu câștigă la Craiova

Candidatul PSD Lia Olguța Vasilescu a câștigat încă un mandat de primar al municipiului Craiova cu 34,5% din opțiuni, față de liberalul Giugea Nicolae care a obținut 29%, potrivit unui exit-poll realizat de Curs-Avangarde.

Candidatul USR-PLUS s-a plasat pe locul patru cu 13,4%.

Prezență la vor extrem de slabă

În ciuda mesajelor disperate pentru participarea la vot, prezența la urne este extrem de modestă, numai 44,54% la ora 20:00. În București, prezența la urne este nesemnificativă, numai 34,87%.

Este posibil să se înregistreze cea mai slabă prezență la alegerile locale din istorie. La aceeași oră, acum patru ani, prezența la vot a fost de 46,1%.

Procentul reprezintă o palmă puternică pentru toate partidele politice, care sunt aruncate în derizoriu la aceste cifre.

Alegerile se termină la ora 21:00

Cererea Ministerului de Interne privind prelungirea votării după ora 21.00 în secţiile de votare unde procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor anti-COVID-19 a fost respinsă de Biroul Electoral Central.

Șocant este că, așa cum arată documentul făcut public de Ion Cristoiu, Raed Arafat a fost cel care a făcut această solicitare?!

Alertă! Arafat cere prelungirea perioadei de vot

Publicată de cristoiublog.ro pe Duminică, 27 septembrie 2020

Prezența la vot a ajuns la 41,48% la ora 19:00

Prezența la vot la alegerile locale 2020 a fost la ora 19:00 de 41.48%. În București au votat doar 31.86% dintre alegători, cel mai mic procent la nivel național.

Procente scăzute de participare la vot sunt și în Iași și Vaslui, respectiv 34%.

Trei județe au trecut de 50% în ceea ce privește prezența la vot la alegerile locale 2020, respectiv Giurgiu, Olt și Teleorman.

La ora 13:00, prezenţa la votul pentru alegerile locale a ajuns la 19,78% la nivel naţional, iar în Bucureşti la 15.33%.

Asta înseamnă că au votat 3.620.037 de alegători din total.

La precedentele alegeri locale, până la ora 13:00 au votat 20,98% dintre alegători, iar în Bucureşti 13,47%.

Propaganda „pro vot” este la cote maxime

În această dimineață propaganda „pro vot” a atins cote alarmante pe rețelele sociale și la televiziunile de partid. Sunt mii de mesaje ale lipitorilor de afișe, în special dintr-o anumită parte a spectrului politic.

România este singura țară din lume în care o minoritate agresivă, care se crede superioară, atacă pe toate canalele și încearcă să convingă majoritatea să meargă la vot, deși acesta este un drept individual și nu ar trebui să preocupe pe nimeni ce face fiecare cu drepturile și libertățile lui.

La o televiziune de știri, unul dintre medicii care atrăgea până ieri atenția asupra riscului enorm de infectare, Virgil Musta, a ajuns să declare că „riscul de infectare la vot nu există”, deși nu există vreo diferență între vot și restul activităților zilnice ale oamenilor.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW