Aleksei Navalnîi, vizat de o nouă procedură penală

Corespondenții agenției Reuters la Moscova anunță că Kremlinul nu se oprește în campania sa ce vizează blocarea oricărei manifestări din partea celui mai puternic opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, și a mișcării sale, pregătind o nouă procedură penală ce i-ar putea aduce o pedeapsă cu închisoarea suplimentară. Așa cum se știe, Navalnîi execută în prezent o pedeapsă cu închisoarea de doi ani și jumătate, acuzat de încălcarea condițiilor pentru punerea în libertate într-un anterior proces ce i-a fost intentat sub o acuzație falsă de corupție și deturnare de fonduri. Corespondenții agenției Reuters relatează că și susținătorii lui Navalnîi au făcut obiectul unor severe percheziții, le-a fost restrânsă libertatea de mișcare, iar unii dintre ei au fost nevoiți să fugă peste graniță după ce, în luna iunie, un tribunal din Moscova le-a declarat activitățile drept «extremiste», aspru pedepsite de legislația rusă.

Noile acuzații la adresa lui Navalnîi sunt publicate pe site-ul Comitetului de anchetă, un organism în Rusia care se ocupă de «marile afaceri criminale», în special de corupție. De data aceasta, el este acuzat de fondarea și conducerea unui grup extremist, crimă pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de până la zece ani.

Ce scrie Comitetul de anchetă privitor la Navalnîi

Este acuzat de «activitate ilegală a grupului său extremist ce are drept scop discreditarea organelor de stat și a politicii lor, destabilizarea situației în regiuni ale țării, crearea unei atmosfere de contestare în rândul populației, crearea în opinia publică a opiniei că este necesară o violentă schimbare de putere și organizarea de manifestații care să degenereze în revolte».

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW