5.6 C
București
vineri, 4 decembrie

Alertă: epidemia cu coronavirus continuă să se extindă

Numărul noilor decese provocate de virusul ucigaș în China crescuse joi cu 73, dintre care 70 în provincia Hubei, epicentrul epidemiei. În total, numărul morților era joi de 630, iar cel al persoanelor deja bolnave în China continentală ajunsese la 30.000, a anunțat Comisia națională pentru Sănătate.

3.700 persoane în carantină, la bordul unei nave de croazieră în Japonia

Începând din 3 februarie, nava de croazieră “Diamond Princess” este blocată în largul portului Yokohama. La bordul ei se află în carantină, în cabinele lor, pentru 14 zile, în jur de 3.700 persoane. Măsura a fost luată după ce la Hong Kong a fost detectată o persoană contaminată aflată anterior la bordul navei. Joi, autoritățile japoneze au anunțat că alte 20 de persoane aflate la bord erau infectate cu virusul ucigaș. Începând chiar de luni seară, pasagerilor de pe “Diamond Princess”, precum și membrilor echipajului le este interzisă debarcarea. Persoanele deja bolnave au fost spitalizate. pentru evitarea unor contaminări suplimentare la bordul navei. Pasagerii sunt obligați să rămână în cabine toate cele 14 zile de carantină.

Televiziunea japoneză, relatează din Tokio corespondentul RFI, urmărește și informează în permanenţă despre situația de pe nava “Diamond Princess”. Elicoptere ale posturilor TV survolează în permanenţă nava, recepționează informații trimise prin rețelele de socializare de persoanele aflate la bord.

Situație similară în Hong Kong

În aceste zile, și în Hong Kong, 3.600 de persoane, pasageri și membri ai echipajului sunt reținute la bordul altui vapor de croazieră, “World Dream”, pentru a fi supuse testelor medicale după ce au fost depistate trei cazuri de infestați cu coronavirus. Nimeni nu are permisiunea să părăsească nava fără avizul autorităţilor sanitare, a anunțat Leung Yiu-hong, un oficial sanitar din Hong Kong.

Români, printre miile de persoane în carantină la bordul navelor de croazieră

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 17 cetăţeni români se află la bordul navei de croazieră aflată în carantină în Japonia. Doi sunt turiști, iar ceilalți 15 sunt membri ai echipajului navei. De asemenea, Consulatul General al României la Hong Kong a solicitat în regim de urgenţă autorităţilor locale informații cu privire la prezența unor cetăţeni români la bordul navei andocate la Hong Kong.

Ambasada României la Tokyo și Consulatul General al României la Hong Kong continuă demersurile pe lângă autorităţile locale pentru obținerea de informații suplimentare și sunt pregătite să acorde asistenţă consulară dacă situația o va impune.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articolul precedentPreședintele merge pe mâna guvernului Orban 2
Articolul următorCalendar

WWW