Pentru a treia zi de vineri consecutiv, pe străzile Algerului și ale multor orașe de pe întreg teritoriul Algeriei au ieșit – potrivit organizatorilor – milioane de cetățeni care, pașnic, au scandat lozinci împotriva puterii actuale din Algeria, au contestat candidatura (a cincea) la președinția țării a lui Abdelaziz Bouteflika.
Vineri, după rugăciunea de după-amiază, marea Piață a Poștei din Alger era arhiplină de manifestanți mobilizați prin rețelele de socializare care purtau drapele algeriene şi strigau: «Puterea asasină!», «Nu vrem un al 5-lea mandat pentru Bouteflika!». Corespondenții de presă ai agențiilor de presă, ai RFI și ai posturilor străine de televiziune au evaluat numărul participanților la protestele din această vinere la mai multe milioane. Algerienii nu țin cont de avertismentul lansat din spitalul de la Geneva de Abdelaziz Bouteflika privind riscul unui «haos» în țară și lăsând a se înțelege că nu are de gând să cedeze. Mobilizarea la Alger a fost vinerea aceasta mult superioară celor două valuri de manifestații din cele două săptămâni precedente. La Oran și Constantine, respectiv al doilea și al treilea oraș important din Algeria, mobilizarea a fost de o amploare fără precedent. La Oran, a relatat un jurnalist local, a ieșit în stradă întregul oraș, «fenomen nemaivăzut până acum». Amplă mobilizare a avut loc de asemenea în localitățile Béjaia, Tizi-Ouzou, Tiaret, Mascara, Ghardaia, M’sila, Sidi bel Abbes, Tlemcen. Manifestațiile au coincis cu demonstrații ale femeilor cu prilejul zilei de 8 martie, Ziua internațională pentru drepturile femeilor. Un mare număr de femei algeriene s-au aflat în uriașa mulțime de protestatari. La Alger, pentru a degaja locurile publice invadate de manifestanți și a bloca înaintarea coloanelor spre palatul prezidențial, poliția a recurs la gaze lacrimogene. În incidentele ce au avut loc între grupuri de tineri manifestanți cu forțele de poliție au fost rănite 112 persoane, între care și membri ai forțelor de ordine, și au fost arestate 119, «suspectate» că ar fi comis vandalisme. Dimpotrivă, martori oculari au relatat că manifestațiile au fost pașnice, nu s-a aruncat cu pietere, nu a avut loc nici o provocare, iar după marșul de la Alger, manifestanții au făcut curățenie pe străzile parcurse.
Protest la spitalul din Geneva unde se află Bouteflika
Vineri, omul de afaceri (controversat) Rachid Nekkaz, care a dorit să candideze la alegerile prezidenţiale din 18 aprilie, a fost reținut de poliția elvețiană în momentul în care încerca să pătrundă în spitalul unde se află internat Abdelaziz Bouteflika. Rachid Nekkaz (47 de ani), născut în Franța, a organizat vineri o manifestație (circa 100 de persoane) împotriva noii candidaturi la președinție a lui Bouteflika, în fața Spitalului Universitar din Geneva. El va fi deferit parchetului elvețian sub acuzația de «violare de domiciliu».