17.6 C
București
vineri, 23 octombrie

American Councils for International Education anunţă deschiderea unei noi runde de candidaturi pentru bursele FLEX 2019-2020

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională (American Councils for International Education) şi de Ministerul Educaţiei Naţionale invită liceenii interesaţi, cu cetăţenie română, să participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX), ediţia 2019-2020.

Programul de schimb de experienţă FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii şi a împlinit 25 de ani de existenţă la nivel global. Din 2015, FLEX există şi în România şi oferă liceenilor ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane şi de a studia într-un liceu american, pe parcursul anului şcolar 2019-2020.

Participarea la Programul FLEX este gratuita iar bursa oferită este completă. Până în prezent, 49 de liceeni români, din diferite judeţe ale ţării, au locuit şi învăţat în Statele Unite ale Americii, în state precum Iowa, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Florida. Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi, care sunt invitaţi să urmeze aceeaşi procedură de înscriere.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite şi presupune un schimb de experienţă, pe perioada unui an şcolar, pentru liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este de a promova înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi cei ai ţărilor din regiune, pentru ca liceenii să înveţe mai multe despre SUA şi să le prezinte americanilor ţările lor de origine.

Fiecare bursier va locui timp de un an alături de o familie americană şi va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. Pentru ediţia 2019-2020, România va beneficia de 35 de burse. În prezent, alţi 35 de liceeni români se află în SUA şi urmează a reveni în ţară anul viitor.

Criterii de eligibilitate:

Competiţia este deschisă liceenilor care îndeplinesc TOATE condiţiile:
– au cetăţenie română;
– sunt născuţi între 15 iulie 2001 şi 15 iulie 2004;
– sunt, la momentul înscrierii, în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
– studiază limba engleză în liceu;
– îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Candidaturile se depun doar online, în perioada 1 septembrie – 16 octombrie (ora 23:59) 2018.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW