Continuă scandalul in famiglia PSD

Gabriela Firea continuă războiul  împotriva lui Liviu Dragnea

,,Ca idee, nu sunt împotriva niciunei legi, dar ceea ce vrem atât eu, cât şi colegii cu care am discutat, este că totul trebuie să fie în deplină legalitate, ca să nu compromitem România şi ca PSD să nu treacă ruşinos prin istorie”, a spus Firea.

După ce a cerut, în mod public, demisiile lui Liviu Dragnea şi Carmen Dan, Gabriela Firea continuă războiul împotriva liderului PSD. Aceasta a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Liviu Dragnea a lansat la adresa ei o „acuzaţie diabolică, transmisă în interiorul şi exteriorul ţării”, potrivit căreia ea s-ar fi transformat în purtătorul de cuvânt al celor care se opun graţierii şi amnistiei. Firea susţine că nu a discutat despre OUG privind amnistia şi graţierea şi că ,,Liviu Dragnea a vorbit doar cu câţiva apropiaţi”.

”O acuzaţie pe care aş vrea să o numesc diabolică s-a transmis în ultimele zile şi ore către români, către colegii mei, către mediul de afaceri, şi anume că primarul general nu are de fapt nicio problemă reală, că toate merg bine, că totul este roz în Bucureşti, dar este un fel de purtător de cuvânt al celor care se opun graţierii şi amnistiei. Este de domeniul SF. Nu am discutat despre acest subiect. Liviu Dragnea a vorbit doar cu câţiva apropiaţi. Ca idee, nu sunt împotriva niciunei legi, dar ceea ce vrem atât eu, cât şi colegii cu care am discutat, este că totul trebuie să fie în deplină legalitate, ca să nu compromitem România şi ca PSD să nu treacă ruşinos prin istorie. Nu mă voi opune niciunui proiect dacă el este legal, corect conturat juridic, dar nu suntem de acord cu fanteziile, improvizaţiile juridice care înţeleg că se pun la cale. Deja s-a declanşat o campanie de defăimare a mea, cum că eu sunt cea care mă opun libertăţii unor oameni politici care doresc grațierea şi amnistia. Vom deconta toți, nu doar un om, şi fac apel la toţi colegii mei să înţeleagă că orice situaţie neclară ne poate duce pe toţi în haos. Îi rog pe cei care aşteaptă măsuri de la Parlament să ceară deplină legalitate”, a declarat Firea, citată de news.ro.

De asemenea, Gabriela Firea l-a acuzat pe liderul din Kiseleff că blochează proiectele de la Primăria Capitalei.

,,Primul nostru conflict major a fost anul trecut, când domnia sa a fost de acord ca Primăriei Capitalei să i se taie 40% din buget. M-am luptat la acel moment și am spus că voi pleca din toate funcțiile politice. Noi știm foarte bine când se încheie bugetul, cine a spus să se taie bugetul Capitalei – dl Dragnea -, mi-am dat seama că nu sprijină proiectele Capitalei”, a mai spus aceasta.

Codrin Ştefănescu: „Nominalizarea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei a fost un pic cam impusă”

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a reacționat după acuzațiile Gabrielei Firea la adresa lui Liviu Dragnea, căruia i-a cerut demisia.

„Nominalizarea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei a fost un pic cam impusă. Am avut colegi care au avut îndoieli în ceea ce privește reușita unei femei la Capitală. (…) Chiar au fost colegi care i-au reproșat lui Liviu Dragnea că insistă cu această nominalizare. Dragnea a spus că: «dacă Gabriela Firea nu câștigă, eu îmi pun demisia pe masă». Și atunci au fost mai mulți care și-au pus demisiile pe masă și am mers cu doamna Firea în campanie și i-am spulberat pe toți și Bucureștiul a devenit roșu. (…) În momentul în care cere demisia lui Dragnea într-un moment în care toți membrii PSD știu că ducem o luptă fabulos de grea cu rămășițele statului paralel, cu #rezist, cu fundațiile lui Soros, cu acoperiții de peste tot, în momentul când noi vrem să treacă legile justiției, Codul penal, OUG pe protocoale n-ai nicio șansă de reușită”, a spus Codrin Ștefănescu, la Antena 3.

O ,,reacţie” a venit şi din partea ministrului de interne, Carmen Dan. Aceasta nu a dorit să răspundă ,,unor astfel de afirmaţii care au conotaţie politică”.

„Pe mine n-o să mă auziți răspunzând unor astfel de afirmații care au conotație politică, ce țin de sfera politică de pe scările Ministerului de Interne. Atât timp cât voi fi ministru de Interne, această instituție nu se va implica în disputele politice. (…) Cred că singura atitudine pe care poate s-o aibă un om responsabil și un șef de instituție responsabil este aceea de decență și de rezervare. N-am să-mi părăsesc această atitudine atât timp cât voi reprezenta juridic acest minister. Vom lămuri toate aspectele care țin de derularea evenimentelor din 10 august în cadrul instituțional”, a declarat ministrul Carmen Dan, potrivit stiripesurse.ro.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW