Americanii au parte de un Crăciun dificil anul acesta

Anul acesta, brazii de Crăciun s-au scumpit cu 10 până la 30% în SUA, fapt ce denotă creșterea cheltuielilor americanilor de rând. În luna noiembrie, rata inflației în SUA a fost de 6,8%, înregistrându-se o creștere vizibilă a prețurilor la alimente, energie, automobile, dar și a chiriilor la locuințe.

Din cauza epuizării fondului de ajutor destinat celor afectați de pandemia COVID-19 și a scumpirii alimentelor, peste 21 de milioane de americani nu au avut destulă mâncare la începutul lunii decembrie, arată datele Biroului pentru Recensământ din SUA.

Ironic este faptul că cei bogați au tot mai mulți bani. Între primii zece miliardari a căror avere a crescut cel mai mult, șase sunt din SUA, cu un plus de 51% în 2021, arată revista Forbes.

În contextul pandemiei, decalajul dintre bogații și săracii din SUA a devenit și mai mare. Francis Collins, directorul Institutului Național pentru Sănătate din SUA, a avertizat că transmiterea rapidă a variantei Omicron va agrava situația deja dificilă a logisticii, alimentării cu mărfuri și a insuficienței forței de muncă.

Marea creștere a prețurilor și răspândirea pandemiei au fost determinate de măsurile anti-pandemice ineficiente adoptate de politicienii americani, dar și de promovarea unor politici financiare și monetare iresponsabile, ca o consecință inevitabilă a acțiunilor de a pune interesele politice deasupra intereselor oamenilor.

Având capitalurile și bogații ca principală prioritate, în rândul americanilor obișnuiți îngrijorarea și neputința sunt din ce în ce mai mari. Politicienii de la Washington trebuie să își asume responsabilitatea pentru acest Crăciun dificil al americanilor.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW